7. kolo
07.11.2020 21:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Sporting převálcoval Guimarães a upevnil svou pozici na čele ligy

Další tříbodový zisk zaznamenal Sporting, který bez větších problému vyhráli na hřišti Vitórie SC Guimarães, a zajistil si tak před reprezentační pauzou první místo v Primeira Lize. Nad svým soupeřem měl většinu herního času převahu a v obou poločase dokázal dvakrát skórovat.

Již úvodní minuta naznačila, že to budou hlavně hosté, kteří se budou aktivněji pokoušet o první gól v zápase. Navrátilec v zelenobílém dresu João Mário prvně vyslal do úniku Šporara, před kterým stihl míč na poslední chvíli odkopnout vyběhnuvší Varela, akce ovšem stále pokračoval a Mário se dostal ke střele z hranice pokutového území, která orazítkovala břevno.

Vitória držela častěji míč, ale nebezpečný před bránou soupeře byl hlavně Sporting. V 11. minutě Šporar s Potem rychlými narážečkami vymazali celou obrannou čtveřici domácího družstva a druhý jmenovaný naservíroval míč zcela volnému Santosovi, který sice první příležitost k zakončení promeškal, ale síť za Varelou nakonec rozvlnil - 0:1.

Po úvodní dvacetiminutovce převzal iniciativu domácí tým, ale přes kompaktní obranu hostů se nedokázal dostat. Největší šanci k vyrovnání měl po Quaresmově centru ze standardní situace stoper Suliman, ale jeho střela hlavou mířila pouze na připraveného brankáře Adána.

V závěru prvního poločasu tak opět udeřil Sporting. João Mário se protáhl mezi několika soupeři a vyvedl míč středem hřiště z vlastní poloviny, načež vyslal do útoku Šporara. Slovinský útočník na pravém křídle dobře uvolnil Porra, který zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky našel Poteho, jehož tečovaná střela skončila za zády brankáře Varely.

Vitória se ani po změně stran nevzdávala, ale převaha v držení míče ji mnoha šancí nepřinesla. V 50. minutě našel Quaresma krásným centem v pokutovém území volného Andrého, který střelou z první dokázal skórovat, v momentě přihrávky se však nacházel v ofsajdu a gól nebyl uznán.

Snaha domácích o zdramatizovaní průběhu utkání dostala další ránu hned o pět minut později. Suliman špatně odhadl Adánův nákop a nechal zcela volný prostor Potemu, který tváří v tvář Varelovi nezaváhal a přidal svůj druhý gól v utkání.

Sporting si již třígólové vedení hlídal a ze zabezpečené obrany podnikal nebezpečné protiútoky do roztěkané obrany Vitórie. Šanci na zdvojnásobení svého střeleckého účtu měl Santos, ale míč si dlouho připravoval a střelu do sítě nepropasíroval. Úspěšnější byl v 74. minutě střídající Cabral, který si kličkou poradil s obráncem a technickou střelou k tyči stvrdil pohodlné vítězství svého klubu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele