34. kolo
19.05.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Vitória nestačila na silnou Benficu a Konferenční ligu si nezahraje

Lisabonská Benfica potvrdila úlohu mírného favorita na půdě Vitórie a díky dobře zvládnutému druhému poločasu zvítězila po výsledku 3:1. V nejvyšší soutěži bodovala naplno již popáté z předchozích šesti utkání, jenomže v tabulce obsadila až třetí místo se šestasedmdesáti body a zahraje si tak předkolo Ligy mistrů. Celek z Guimarãese po hrůzostrašné druhé polovině sezóny vypadl z pohárových příček a skončil až na sedmé pozici.

Svěřenci trenéra Morena bojovali o kýžené šesté místo na dálku se Santa Clarou a nyní potřebovali získat tři body, jenomže za svým favorizovaným rivalem přeci jen zaostali. Benfica byla aktivnější od úvodního hvizdu a v prvním poločase se neustále tlačila do pokutového území protivníka. Přesně po deseti odehraných minutách poprvé výrazněji zahrozila zásluhou pozdějšího hrdiny Harise Seferoviće, avšak ten nevyužil obrovské hrubky českého brankáře Trmala a jeho přízemní střela byla sražena na rohový kop.

Mírný favorit poté hrozil až do samotného konce prvního poločasu, nicméně Trmal zasahovat nemusel. Benfica se přeci jen dostala do zaslouženého vedení tři minuty po změně stran. Švýcarský kanonýr Seferović si seběhl před branku na přesně načasovanou přihrávku od Núñeze a ve skluzu pokořil bezmocného Trmala z pěti metrů. Stejný hráč podruhé udeřil po necelé hodině hry.

Na rohový kop z levé strany si naskočil Gabriel a hlavou prodloužil balón za sebe právě k Seferovićovi, jenž taktéž hlavou zamířil do protější šibenice - 0:2. V 62. minutě vypálil z levého rohu pokutového území Edwards a gólman Vlachodimos vytěsnil balon jednoruč o decimetry nad horní tyčku. Po následném rohovém kopu už ale Vitória snížila, když se k hlavičce prodral Jorge Fernandes a z osmi metrů chladnokrevně skóroval.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl dokonce vyrovnat Estupiñán, ovšem po perfektní kolmici do volného prostoru trestuhodně nepropálil fantastického řeckého strážce branky. Stejný hráč dokázal rozvlnit síť v 80. minutě, jenomže jeho úspěšná střela zblízka přímo pod břevno neplatila vinou zřetelného ofsajdu. Lisabonský klub přeci jen rozhodl o svém úspěchu v nastaveném čase, třetí uklidňující trefu totiž přidal střídající Éverton. Brazilský ostrostřelec převzal výtečnou nahrávku od Grimalda a svůj přízemní pokus usměrnil k vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele