5. kolo
25.10.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

V Derbi o Minho padlo víc červených karet než gólů, vyhrála Braga

Braga potvrdila dominanci z posledních vzájemných duelů a ovládla další Minho derby proti Vitórií Guimarães. Svěřenci Carlose Carvalhala dosáhli na tři body díky jedinému gólu Esgaia v prvním poločase, v tom druhém už se pouze červenalo, jednou na straně domácích a dvakrát na hostující.

Hosté byli od úvodního hvizdu mnohem dominantnějším a nadanějším týmem hlavně v práci s míčem. Na domácí Vitórii se naopak projevovala nesehranost a bezzubost v ofenzivě, která je jejím hlavním problémem již od prvního utkání.

Oba týmy si ale uvědomovaly důležitost vzájemného utkání a ani jedna z obran nedávala ofenzivním hvězdám soupeře ani centimetr prostoru. Po sérii nepřesných dalekonosných pokusů přišla první větší šance až ve 27. minutě, kdy se Paulinhův centr z levého křídla prokutálel pokutovým územím až k volnému Esgaiovi, který dokázal skórovat i přes padající a blokující domácí obránce.

Guimarães po změně stran pojala svůj přístup k utkání ofenzivněji, ale stále to byli hlavně hosté, kteří se díky rychlým protiútokům dostávali do šancí. Za domácí se dvakrát do střelecké pozice dostal Quaresma, ale ani jednou nedokázal zamířit přesně. Na druhé straně mohl z protiútoku navýšit vedení Galeno, ale sám před brankářem Varelou vystřelil vedle.

V poslední čtvrthodině duelu mohl efektní patičkou po rohovém kopu vyrovnat Duarte, ale míč poslal pouze do boční sítě. Poté už došlo na karban. Carmo velice ostře nekompromisně zfauloval domácí hvězdu Edwardse, načež se strhla potyčka, po které musel opustit hřiště právě faulující Carmo se spoluhráčem Fransérgiem. Na druhé straně zase kvůli červené kartě dohrál stoper Fernandes.

Domácí ovšem nedokázali využít početní převahy a v nastaveném čase ještě sami mohli inkasovat, ale střídající Schettine nezvládl samostatný únik a ztroskotal na vyběhnutém Varelovi. Vitória se ale v ofenzivně obrovsky trápila a prohrála domácí derby s Bragou 0:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele