11. kolo
29.12.2020 22:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto otočilo duel s Vitórií a vrátilo se na třetí místo tabulky

Porto předem vědělo, že ho v Guimaraesi nemusí čekat vůbec jednoduchá pořízená. Jeho soused v tabulce během letošní sezóny určitě nijak nezahálí, do této chvíle získal jen o tři body méně. A ačkoli se Vitória hned dvakrát ujala vedení, ani v jednom případě náskok neudržela. Hosté nakonec díky přesnému zásahu Luise Díaze z 80. minuty urvali vítězství.

Protože Braga o den dříve získala tříbodový rezultát na půdě Boavisty, potřebovalo Porto v nynějším klání vyhrát, aby se vrátilo na třetí místo průběžného pořadí. Svůj úkol splnilo, byť s vážně notnými potížemi. Domácí byli houževnatým sokem, favorita zápasu se nezalekli, přesto nakonec s Dragoes zaznamenali pouze čtvrtou porážku v řadě napříč všemi soutěžemi.

První vážnější příležitost si vytvořili svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa, a to už ve 2. minutě, to když krkolomně odvracel balón domácí brankář Bruno Varela, k němu se tak dostal Corona, jehož následný pokus těsně minul bránu. Naopak v 7. minutě udeřila gólově Vitória, to když dělovku Rochinhy protečoval hlavou do vlastní sítě nešťastně bránící Diogo Leite.

Porto se snažilo najít odpověď na nepříznivý stav, už ve 37. minutě byl blízko vyrovnání Taremi, nicméně na svou branku si musel nakonec počkat až do 42. minuty, neboť v prvém případě nasměroval balón pouze do zámezí. Pak už ovšem byl íránský forvard přece včas a na správném místě a doklepl u tyčky merunu za brankovou čáru, a to po pobídce od Maregy.

Taremi byl hladový i po přestávce, v 51. minutě chtěl vyzrát na Bruna Varelu opět, ale s jeho slabým pokusem neměl domácí muž v rukavicích větší problémy. K další změně skóre došlo tedy až v 63. minutě, svěřenci Joaa Henriquese znovu ukázali, jak produktivní umějí být, a hlavička Estupiňána po centru Ricarda Quaresmy skončila za zády gólmana Marchesína.

Nicméně Azuis e brancos se nakonec nenechali zahanbit a ještě stačili strhnout finální úspěch na svou stranu. Bleskově se jim podařilo zareagovat na druhý inkasovaný gól, střídající Díaz v 65. minutě unikl na levé straně a Taremi po jeho přihrávce pohotově zacílil. A deset minut před koncem skóroval též sám Díaz, jenž z šestnáctky zamířil přesně do dolního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele