24. kolo
20.03.2021 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting přehrál i Guimarães a na čele stále drží desetibodový náskok

Sporting zvítězil v portugalské nejvyšší soutěži potřetí za sebou o jediný gól a deset kol před koncem letošního ročníku se stále přibližuje k vytouženému mistrovskému titulu, na který naposledy dosáhl v roce 2002. Nyní zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0 houževnatou Vitórii, která prohrála na ligové scéně potřetí v řadě a momentálně ji patří šesté místo s pětatřiceti body. CP si dokázalo udržet dostatečný desetibodový odstup před druhým Portem.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nepřinesla, poté se mohl z ničeho nic dostat do vedení jasný favorit. Po odvráceném rohovém kopu se opřel do míče z patnácti metrů João Mário a gólman Varela odvrátil jeho jedovatou střelu do strany. Ihned na to převzal krásný lob za defenzívu soupeře Pedro Gonçalves a po elegantní patičce vystřelil z hranice šestnáctky, nicméně Varela tentokráte neměl větší potíže s jeho nepříliš razantním pokusem.

Domácí si svou největší dosavadní možnost vypracovali v 19. minutě. Hezká přihrávka z pravé strany od Pedra Porra propadla před branku, kde skluzující Agu zasáhl míč před dotírajícím Gonçalvesem a ke vstřelení vlastní branky neměl daleko, jelikož orazítkoval levou spojnici. Sporting dokázal rozvlnit síť za dalších sedm minut. Geniální kolmici vymyslel Gonçalves a do předního spodního růžku zamířil Tiago Tomás, ale jeho gól nakonec neplatil.

Na začátku akce se totiž Porro dostal s míčem o kousek za brankovou čáru a rozhodčí Tiago Martins přeci jen nařídil autové vhazování ve prospěch hostujícího týmu. Vitória mohla jít z ničeho nic do vedení ve 34. minutě. Po hezké individuální akci vypálil z dvanácti metrů Edwards a gólman Adán vytěsnil balón na horní okraj břevna, po následném rohovém kopu hlavičkoval z hranice brankového území Estupiñán a ten taktéž orazítkoval horní tyčku.

Jasný favorit rozhodl o svém úspěchu necelých pět minut před přestávkou. Po přímém volném se odrazil balón až k volnému Gonçalu Ináciovi, který ze tří metrů nekompromisně skóroval hlavou. Sudí Tiago Martins nejprve branku neuznal kvůli ofsajdu, ovšem po konzultaci s VAR své rozhodnutí změnil. Ve druhé půli se prakticky hrálo bez vyložených možností a Sporting si těsný náskok zkušeně pohlídal až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude křeč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele