10. kolo
19.12.2020 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting díky penaltě v závěru utkání porazil Farense

Až přesný pokutový kop z kopačky Šporara v nastaveném čase rozhodl o vítězství ligového lídra Sportingu nad SC Farense. Nováček soutěže svedl s favoritem vyrovnanou partii a síly mu došly až samotném závěru.

Hosté do utkání vstoupili aktivně a rozhodně se nezalekli toho, že domácí trenér Rubén Amorim vyslal na hřiště nejsilnější možnou jedenáctku v čele s nejlepším střelcem ligy Pedrem Goncalvesem. Už v šesté minutě se díky své urputnosti dostal ke střele bývalý hráč Sportingu Ryan Gauld, ale proti němu dobře zasáhl brankář Adán.

Sporting měl územní převahu, ale proti dobře bránícím hostům si nedokázal vypracovat žádnou větší šanci. První nebezpečnou situací bylo až Palhinhovo zakončení z 38. minuty, které těsně vedle brány srazil bránící Melo.

Při chuti byl na druhé straně Gauld, který se chtěl předvést proti klubu, ve kterém nedostal mnoho šancí. Pětadvacetiletý Skot svou střelou zpoza pokutového území prověřil Adánovu bdělost těsně před odchodem do kabin.

Největší šance úvodní půle přišla až v závěrečné minutě nastavení. Goncalves našel skulinku v jinak poctivě pracující obraně Farense a uvolnil v pokutovém území Tomáse, jenž z úhlu rozezvučel tyč.

Po změně stran Sporting začal utahovat a byl nebezpečnějším týmem na hřišti. V 52. minutě Sanstos po rychlém přechodu do útoku našel prostor na pravé straně pokutového území pro Goncalvese, jehož prudkou střelu z úhlu vyrazil dobře připravený Defendi.

Po úvodní snaze následovalo dlouhé období marného dobývání dobře hrající obrany Farense, které podle nastavené taktiky bylo spokojené s remízovým stavem. V 86. minutě ovšem hostující brankář Defendi trefil místo centrovaného míče Feddalovu hlavu, za což obdržel druhou žlutou kartu a navíc sudí Narciso nařídil pokutový kop. K exekuci penalty postavil střídající Andraž Šporar a zkušeně překonal náhradního brankáře Marquese. Sporting tak zvládl protrápené utkání a i po desátém kole zůstane v čele ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele