14. kolo
15.01.2021 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting nedokázal porazit Rio Ave a překvapivě s ním jen remizoval

Fotbalisté Sportingu chtěli vzhledem k nerozhodnému výsledku Porta s Benficou (1:1) zvýšit svůj náskok na čele portugalské ligy a do dalšího průběhu tak mohli vstupovat s šestibodovým náskokem. Jenomže ve svém utkání nepotvrdili jasnou úlohu favoritů a s podceňovaným Rio Ave se rozešli smírně po výsledku 1:1. Doposud posbírali šestatřicet bodů a na prvním místě mají náskok čtyř bodů, hosté jsou i díky cennému úspěchu osmí s patnácti body.

Úvod zápasu spíše probíhal v opatrnějším duchu a ani jeden z týmů si dlouho nemohl vypracovat slibnou příležitost, k prvnímu vzrušení v podstatě došlo až po necelé půlhodině hry. Po prudké přihrávce Pedra Gonçalvese se dostal do zakončení Tiago Tomás, jenže z hranice brankového území mířil hodně nepřesně. Necelých deset minut před přestávkou vystřelil ze střední distance Palhinha, ale mířil jen do připravené náruče brankáře Kieszeka.

Favorizovaný Sporting otevřel gólový účet tohoto střetnutí ve 42. minutě. Plata obdržel míč do volného prostoru na levé křídlo a pak přesně přihrál rozběhnutému Gonçalvesovi, jenž z první usměrnil balón přímo do bližšího spodního rohu kolem bezmocného hostujícího strážce. Za další dvě minuty mohl navýšit vedení svého celku aktivní Tomás, ovšem jeho přízemní projektil vyškrábl skvěle jednoruč do zámezí pozorný Kieszek.

V nastaveném čase spálil obrovskou šanci Nuno Santos, jelikož se opřel do balónu ze sedmi metrů a do své rány dal příliš síly, proto mířil vysoko až na prázdné tribuny. Hosté se ve druhém poločase snažili něco udělat s výsledkem a z ničeho nic srovnali krátce po odehrané hodině. Parádní kolmici za defenzívu protivníka obdržel Carlos Mané a ten pak našel osamoceného Gelsona Dalu, který zcela prázdnou branku neminul.

Sporting v následujícím průběhu postupně zvyšovalo svůj tlak, avšak delší dobu se vůbec k ničemu nemohlo dostat. V 85. minutě mu chtěl vrátit vedení Tomás, nicméně v poslední možnou chvíli byl zablokován. V dlouhém sedmiminutovém nastavení se nic nebezpečného již nepřihodilo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele