19. kolo
15.02.2021 21:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting udolal i houževnatou Ferreiru a ligu vede už o deset bodů

Hráči Sportingu pokračují v krasojízdě touto sezónou a nyní se po vítězství 2:0 nad Paçosem výraznou měrou přiblížili k zisku vytouženého mistrovského titulu, na který naposledy dosáhli před dlouhými devatenácti lety. V dosavadním průběhu tohoto ročníku ani jednou neprohráli a z toho hned šestnáctkrát zvítězili, tabulku opanují s jednapadesáti body na kontě a před druhým Portem si vytvořili již hodně slušný desetibodový odstup.

Hostující výběr prohrál na ligové scéně poprvé po předchozích devíti úspěších a patří mu solidní páté místo s pětatřiceti body. Domácí byli od samého začátku aktivnějším týmem a první nebezpečnější možnost si vypracovali po necelých deseti minutách hry, kdy se na levé straně prosmýkl Pedro Gonçalves a přihrávkou téměř od brankové čáry vybídl ke skórování volného Paulinho, jehož elegantní zakončení patičkou odvrátil do zámezí brankář Jordi.

Přesně o deset minut později si Pedro Rebocho nedal pozor ve vlastní šestnáctce a naprosto evidentně přistrčil Gonçalvese, rozhodčí Narciso s nařízením penalty příliš neotálel. K ní se postavil João Mário a nezaváhal, svůj přízemní pokus nekompromisně usměrnil k levé konstrukci do protipohybu Jordiho. Hosté mohli srovnat necelých pět minut před přestávkou, ale tvrdou ránu Singha ze čtrnácti metrů vyrazil gólman Adán daleko od své branky.

V samém závěru první půle naopak spálil obrovskou tutovku obránce Coates, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti trestuhodně proletěla o metr nad břevnem. Lisabonský celek rozhodl o své výhře tři minuty po změně stran. Rohový kop zahraný z pravé strany přistál na hlavě Feddala, který posunul balón za sebe a našel zcela osamoceného Joãa Palhinha, jehož úchvatný volej z hranice brankového území zapadl přesně do vzdálenější šibenice.

Hosté se od tohoto okamžiku snažili přidat a ke snížení neměli daleko v 64. minutě, kdy Eustáquio uvolnil Douglase Tanqueho hezkou kolmicí, avšak ten pouze rozvlnil bližší boční síť. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem neproměnil další možnost Paçosu střídající João Amaral, jemuž po přihrávce do druhé vlny vůbec nesedla střela a skončila až na prázdných tribunách. CP si ve zbývajícím průběhu už s přehledem pohlídalo dostatečný náskok.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele