8. kolo
28.11.2020 21:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting otočil zápas s Moreirense a pokračuje ve vítězné sérii

Lisabonský Sporting porazil v osmém kole portugalské ligy na vlastním stadiónu Moreirense 2:1, a zaznamenal tak již šestou soutěžní výhru v řadě. Svěřenci Rubena Amorima sice brzy prohrávali, ale díky dvěma gólům Pedra Goncalvese zápas otočit a dovést do vítězného konce.

Zápas pro domácí celek, který díky neúčasti v evropských pohárech nastoupil odpočatý, nezačal vůbec dobře. Již ve 3. minutě Moreirense rychlým přechodem do útoku zcela vymazalo obrannou řadu Sportingu, a domácí stoper Neto si ve snaze zabránit D'Albertovu centru na Silvu srazil míč ve skluzu do vlastní brány - 0:1.

Domácí jsou ovšem v dobrém rozpoložení a dokázali na obdržený gól rychle zareagovat. Nuno Santos při pohledu na nabíhajícího Goncalvese nijak neváhal a poslal rychlý přízemní centr do šestnáctky. Na ten sice vyběhl brankář Pasinato, ale míč neudržel v rukavicích a dvaadvacetiletý ofenzivní záložník dotlačil míč do brány.

První poločas až na úvodní zaváhání patřil domácím, a ti chtěli velice rychle překlenout vedení na svou stranu. Po čtvrthodině hry hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad domácí kapitán Coates. Neujala se ani hlavička Šporara, která po dalším krásném Santosově centru orazítkovala břevno, míč se pak odrazil od břevna k Rosičovi, který jej poslal do vlastní brány, ale pohotový Pasinato skvělý zákrokem zabránil druhému vlastnímu gólu v zápase.

Také po změně stran útočili hlavně domácí a hosté poctivě a obětavě hlídali remízový stav. Jediným hráčem, který pravidelně překonával jinak zodpovědnou obranu Moreirense byl Nuno Santos, jenž v 59. minutě uvolnil přízemním centrem Šporara, ale slovinský útočník špatně trefil míč.

Hostům s přibývajícím časem docházely síly a Sporting začal využívat skulinek v obraně. V 69. minutě využil otevřený prostor ve středu hřiště k technické střele Goncalves a za Pasinatem se podruhé v zápase rozezvučelo břevno.

Mládežnický reprezentant Portugalska se nakonec dočkal o šest minut později. Moreirense zaváhalo při rozehrávce ve středu hřiště, kde Goncalves opět využil volné plochy a přízemní jedovatou střelou překonal přidal svůj druhý gólový zápis do zápasové historie.

Domácí se po vstřelení vedoucího gólu nijak nezatahovali a nadále kontrolovali průběh utkání. Hned minutu po vedoucím gólu mohl přidat další Porro, ale Pasinato jeho střelu z pravé strany vyrazil mimo tři tyče. Sporting tak zaznamenal další vítězství a zůstává s náskokem na čele ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele