26. kolo
11.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting podruhé za sebou nevyhrál a komplikuje si cestu za titulem

Lisabonský Sporting si i ve 26. kole nejvyšší portugalské soutěže udržel neporazitelnost, nicméně podruhé za sebou jen nečekaně remizoval a v boji o titul ztratil další cenné body. V ligové tabulce se sice stále nachází na vedoucí pozici se šestašedesáti body, ovšem před druhým Portem už disponuje jen šestibodovým náskokem a před zbývajícími osmi koly ještě nemá nic jistého. Nyní uhrál nerozhodný výsledek 1:1 se zachraňujícím se Famalicãem.

Domácí výběr se před týdnem rozešel smírně s Moreirense a tato další nečekaná ztráta mu přeci jen komplikuje sen o mistrovském triumfu po dlouhých devatenácti letech. Naopak Falalicão musí být s tímto výsledkem spokojeno, v tabulce mu momentálně patří čtrnáctá příčka se sedmadvaceti body. Sporting byl podle očekávání aktivnějším mužstvem, po několika nadějných náznacích si vytvořil první vyloženou příležitost ve 25. minutě a hned ji přetavil ve vedoucí gól.

Po chybě v rozehrávce soupeře vybojoval míč Pedro Gonçalves, následně si ho chytře vyměnil s Paulinhem a pak ze čtrnácti metrů chladnokrevně zavěsil do levé šibenice. Hosté se v žádném případě nevzdali a ani ne o dvě minuty později srovnali stav. Na levém křídle odvedl vynikající práci Rúben Vinagre a zpětně předložil balón Jaimemu, který ho i přes nedovolený zákrok soupeře předložil do výhodnější pozice Andersonu Silvovi.

Třiadvacetiletý brazilský útočník si sám před gólmanem Adánem věděl rady a bez větších potíží zamířil po zemi k levé konstrukci. Jasný favorit si chtěl vzít zpět ztracené vedení krátce po odehrané půlhodině, jenomže dělovku Pedra Porra z více jak třiceti metrů vyboxoval do strany pozorný brankář Luiz Júnior. Domácí po změně stran přeci jen přitlačili a snažili se vsítit rozdílovou trefu, avšak v zakončení pravidelně selhávali.

Zhruba deset minut po přestávce pohrdl stoprocentní příležitostí Tiago Tomás, jenž se ocitl zcela sám před Júnior, ale nikým neatakován pálil příliš vysoko. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem chtěl rozhodnout aktivní Porro, bohužel pro Sporting letěl i jeho projektil z deseti metrů příliš vysoko. A když v první nastavené minutě neproměnil tisíciprocentní možnost Jovane Cabral, neboť svým hodně nepovedeným pokusem minul vzdálenější konstrukci o několik metrů, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli Porto sníží na 5 bodíku, muže být Sporting pěkně podělaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty prohlášení trenérů jse my líbí řekne jedeme tam vyhrát,nebo o titulu neoochybuji a je to naopak

to Porto,má ještě šanci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele