34. kolo
19.05.2021 22:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Mistrovský Sporting na závěr rozdrtil Marítimo

Lisabonský celek sice naposledy přišel o neporazitelnost v tomto ročníku, když po dvaatřiceti duelech s bodovým ziskem nestačil v derby na konkurenční Benficu (3:4), nicméně nyní zakončil své veleúspěšné působení vysokým vítězstvím v poměru 5:1 nad Marítimem. Celkově tak posbíral pětaosmdesát bodů a druhé Porto za sebou nechal o pět bodů. Hosté nevyhráli počtvrté za sebou a obsadili patnáctou příčku s pětatřiceti body.

CP získalo mistrovský titul po dlouhých devatenácti letech a toto středeční utkání si náležitě užívalo. Hattrickem se navíc blýskl kanonýr Pedro Gonçalves, jenž se díky tomuto počinu stal králem střelců celé soutěže, neboť s třiadvaceti góly předskočil o jedinou branku švýcarského forvarda Harise Seferoviče působícího právě v Benfice. Domácí začali s velkou aktivitou a úvodní obrovskou možnost si vypracovali již po necelých dvou minutách.

Po rohovém kopu z pravé strany se opřel do balónu Antunes a svým úchvatným projektilem z pětadvaceti metrů orazítkoval vzdálenější spojnici, od které se balón odrazil zpět do pole. Gonçalves otevřel gólový účet přesně v 7. minutě. Na levém křídle předvedl vynikající akci Jovane Cabral a zpětnou přihrávkou našel právě dvaadvacetiletého záložníka, který bez větších potíží nasměroval míč do poloprázdné branky.

Sporting zvýšil svůj náskok o dvanáct minut později, tentokráte po dalekonosné ráně Bragançy do pravé konstrukce přelstil ofsajdovou past Gonçalves a zblízka snadno rozvlnil síť. Neuběhly ani další dvě minuty a o velmi kuriózní moment CS se postaral brankář Charlesi. Antreas Karo mu poslal zpětnou přihrávku, hostující strážce však vůbec netrefil balón a ten nakonec smolně doputoval k jeho levé tyči - 3:0.

Charlesi alespoň částečně napravil toto selhání v 26. minutě, jelikož brilantně vyrazil do bezpečí přízemní projektil unikajícího Paulinha. Hosté se dokázali prosadit necelých pět minut před přestávkou, ale skórující Alipour se nacházel v ofsajdu a jeho trefa proto neplatila. Sporting po změně stran v žádném případě nepolevoval a krátce po odehrané hodině zkompletoval svůj hattrick nezastavitelný Gonçalves.

Nyní totiž převzal vynikající kolmici od Cabrala a chytrou šajtlí usměrnil míč do pravého dolního růžku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem podruhé výrazně chyboval Charlesi, neboť přihrál jen na kopačku Gonzala Plata a povedený lob dvacetiletého Ekvádorce z pětatřiceti metrů byl naprosto přesný - 5:0. Marítimo alespoň zmírnilo svou porážku v samém závěru, kdy Stefano Beltrame úspěšně zakončil průnik přes dva bránící protihráče.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele