28. kolo
21.04.2021 22:15 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting se nevyhnul dalšímu zaváhání a opět si zkomplikoval cestu za titulem

Lisabonský Sporting nedokázal navázat na předchozí vítězství s Farense (1:0) a tentokráte v domácím prostředí pouze remizoval v derby s Belenenses po výsledku 2:2. K tomu málem skončila jeho dlouhá šňůra sedmadvaceti zápasů bez porážky, neboť ještě necelou čtvrthodinu před koncem prohrával o dvě branky a vyrovnávací trefu vsítil až v šesté minutě nastavení. V tabulce je první, ale jeho náskok na druhé Porto se může snížit na čtyři body.

Domácí favorit doposud posbíral sedmdesát bodů a před obhájcem mistrovského titulu drží sedmibodový náskok, jenomže ten ještě má k dobru čtvrteční dohrávku 28. kola. Hosté naopak získali cenný bod v boji o záchranu, ale vzhledem k průběhu jsou nakonec zklamaní. Momentálně se nacházejí na jedenácté pozici s jednatřiceti body. CP vstoupilo do tohoto zápasu aktivněji, nicméně po necelé čtvrthodině hry z ničeho nic inkasovalo.

Po hezké akci na levé straně v podání Cardosa se dostal k míči Varela a okamžitě ho naservíroval před branku, kde nabíhající Mateo Cassierra snadno rozvlnil síť střelou z hranice brankového území. Domácí od tohoto okamžiku přitlačili a po necelé půlhodině hry mohli vyrovnat, jenomže Tiago Tomás pálil ve vyložené pozici nepřesně. Sporting promarnil ještě větší možnost na srovnání stavu necelých pět minut před přestávkou.

Henrique totiž jasně přišlápl kotník přihrávajícího Nuna Mendese a rozhodčí Almeida okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil João Mário a selhal, neboť brankář Kricjuk famózně odvrátil jeho střelu nad svou branku. Favorit měl více ze hry také po změně stran, ovšem v 54. minutě kapituloval podruhé. Obrovskou chybu při rozehrávce totiž vyrobil Adán a balónu se vzápětí ujal Cassierra, jenž pohotovou střelou k bližší tyči vsítil svůj druhý gól v zápase.

Sporting se vrátil do hry o bodový zisk necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Po odvráceném rohovém kopu odcentroval z levé strany Santos a našel hlavu Sebastiána Coatese, který z pěti metrů pokořil marně se natahujícího Kricjuka. Když už se zdálo, že svěřenci Rúbena Amorima budou odcházet z ligového trávníku poražení poprvé po necelém roce, tak v úplně poslední chvíli zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Tiago Esgaio a střídající Jovane Cabral proměnil nařízenou penaltu přesným projektilem k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musel jsem přepočítat vstřelené branky 17 . Zde by se mě líbil výsledek 3:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele