22. kolo
05.03.2021 21:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Za pět minut dvanáct! Vedoucí Sporting až v závěru přetlačil Santa Claru

Až do posledních chvil si musel Sporting počkat na očekávané tři body ze zápasu se Santa Clarou. Ačkoli v uplynulých osmi případech od dávného roku 2002 svého soupeře vždy porazil, na devátý pokus měl vážně hodně těžkou pořízenou. Nakonec však Sebastián Coates v nastavení strhnul vítězství na stranu lisabonského celku, který si tak upevnil svoje suverénní vedení v tabulce.

Mužstvo z Azorských ostrovů, které by mohlo ještě usilovat o postup do evropských pohárů, sahalo v portugalské metropoli po velmi cenném výsledku. Povzbuzeno bylo o minulý skalp Pacosu de Ferreira, svého protivníka drželo velmi slušně na uzdě, závěr zápasu ovšem nezvládlo dle vlastních představ. A favorit tohoto utkání tak nakonec naplnil svoje očekávání.

První poločas toho moc zajímavého opravdu nenabídl, pokud tedy odmyslíme úvodní branku Pedra Goncalvese, jehož skrytou přihrávkou uvolnil v šestnáctce Bruno Tabata. Následná střela skončila přesně v dolním rohu brány u vzdálenější tyčky. Za Santa Claru se snažil ve 14. minutě prosadit Carlos, z krkolomného postavení ale těžko mohl ohrozit brankáře Adána.

Ani po změně stran nepůsobil Sporting vyloženě svěžím dojmem. Svěřenci trenéra Daniela Ramose jako by cítili jeho zranitelnost, v 51. minutě vyslal Rui Costa nebezpečný centr do pokutového území, leč ten do zámezí odvrátil bránící Goncalo Inácio. Až v 72. minutě mohli Leoes náskok navýšit, leč zakončení Nuna Santose vyrazil pozorný gólman Marco Pereira.

V 84. minutě nakonec opravdu začalo mužstvu kouče Rúbena Amorima téct do bot. Jean Patric zleva vyslal dlouhý pas do vápna, Carlos i pomocí teče obránce Feddala procedil míč na Ruie Costu, který z dorážky přelstil Adána. Nicméně ve třetí minutě nastavení ve finále pocítili zase velkou radost domácí, poněvadž Coates zacílil po prudkém pasu Joaa Máriy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prý míří za titulem po 19 letech. Je možné , že se z toho mužou podělat. Výhra domácích přesně o jeden gol.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše než ten palec bych potřeboval kopanec do prdele. NEVSAZENO.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele