17. kolo
05.02.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica pouze remizovala s Guimarãesí a nevyhrála už čtvrtý ligový zápas v řadě

Fotbalisté Benfiky zažívají nejhorší období v sezóně, a po domácí remíze v Vitórií Guimarães zaznamenali již čtvrté utkání v řadě bez vítězství. Z posledních dvou utkání, které Orli podstoupili bez koronavirem nakaženého trenéra Jorgeho Jesuse, tak vykřesali pouze jeden bod.

Domácí zažili již mnoho utkání, kdy měli problém s vypracováním šancí, ale duel s Vitórií rozhodně takovým nebyl. Už v 8. minutě po Grimaldově rohovém kopu poprvé prověřil bdělost brankáře Matouše Trmala střelou hlavou Vertonghen. Další nedůraznou hlavičku vyslal na českého brankáře o dvě minuty později Seferovič, a ani s tímto zakončením neměl Trmal problém.

Hostující tým se spoléhal hlavně na zodpovědnou obranu, která je chloubou Henriquesova týmu od úvodu sezóny. I proto byla Benfica nejvíc nebezpečná po centrech a průnicích z křídla. Jeden takový průnik předvedl Everton, ale pálil pouze do Trmala

Také druhý poločas nabídl hlavně pohled na trápení domácích na obranné polovině soupeře. Většina zakončení z nebezpečných pozic byla hlavou a valná většina mířila mimo tři tyče. Zasahovat musel Trmal až v 79. minutě, kdy to již Taarabt nevydržel odhodlal se k dalekonosné střele. Tu nedokázal český brankář i přes její zdánlivou jednoduchost napoprvé zpacifikovat, a míč musel před dotírajícím Gilbertem musel odkopnout Mumin.

Nejzajímavější události zápasu nakonec přinesl až nastavený čas. V druhé minutě nastavení se po centru do pokutového území míč dostal krkolomně na hranici malého vápna k Pedrinhovi, který ve stoprocentní příležitosti z voleje přestřelil.

Navzdory průběhu celého utkání nakonec mohli vítězství na svou stranu strhnout hosté. Otamendi zaváhal při rozehrávce od vlastní brány a namazal míč přímo soupeři. Edwardsova střela ze střední vzdálenosti však Vlachodimose příliš neprověřila. V závěrečné minutě nastavení pak Benfica po další ztrátě míče čelila poslednímu rychlému, který po kličce Vertonghenovi z hranice velkého vápna opět zakončoval Edwards a jeho střela prosvištěla těsně vedle tyče.

Benfica tak po dalším nevýrazném výkonu nevyhrála už ve čtvrtém ligovém zápase v řadě a propadla se tabulkou na čtvrté místo za Bragu. Na vedoucího rivala Sporting ztrácí po polovině sezóny jedenáct bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele