7. kolo
08.11.2020 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Benfica opět selhala, konkurenční Braze podlehla o jednu branku

Braga potvrdila vzrůstající formu z poslední doby a odčinila čtvrteční porážku z Evropské ligy na půdě anglického Leicesteru (0:4), když zvítězila v Lisabonu nad konkurenční Benficou po divokém výsledku 3:2. Na ligové scéně dosáhla na tříbodový zisk popáté za sebou. Naopak SL podruhé v řadě nečekaně prohrálo a s patnácti body mu patří druhé místo, za městským rivalem ze Sportingu momentálně zaostává o body čtyři.

Hosté po strašidelném vstupu do nejvyšší portugalské soutěže zabrali a na kontě mají shodný počet patnácti body, kvůli horšímu skóre se nacházejí na třetí pozici o dva body před čtvrtým Portem. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, domácí se mohli dostat do vedení po necelých deseti odehraných minutách. Po rohovém kopu z pravé strany získal odražený míč obránce Vertonghen a vystřihl parádní nůžky ze středu šestnáctky.

Jeho skákavý pokus však famózním reflexivním zákrokem odvrátil do strany brankář Matheus a zabránil jisté pohromě. Hosté skvěle prorazili ve 38. minutě. Do vedení je dostal Iuri Medeiros, který se po přihrávce od Castra probil až před hranici pokutového území a balón náramně zakroutil do levého spodního rohu kolem marně se natahujícího gólmana Vlachodimose. SC dokázalo navýšit svůj náskok pět minut po přestávce.

Francisco Moura totiž převzal parádní kolmici do běhu od Al Musratiho a v zakončení si počínal jako zkušený mazák, prudkou přízemní ranou totiž zamířil přímo doprostřed branky. Jednadvacetiletý obránce se dokázal podruhé prosadit krátce po odehrané hodině a rozdíl ve skóre byl již tříbrankový. Tento gól padl velmi kuriózním způsobem, neboť se defenzíva Benficy dopustila obrovské hrubky.

Po nákopu z nouze od Al Musratiho si dávali přednost Otamendi s Vlachodimosem, až se míče nakonec ujal důrazný Moura a bez větších potíží ho dopravil do sítě. Domácí přeci jen vykřesali jiskřičku naděje na bodový zisk v 68. minutě. Švýcarský reprezentační kanonýr Haris Seferović obdržel přesný pas z pravého křídla od Rafy Silvy a z první usměrnil balón k protější konstrukci, Matheus byl naprosto bez šance.

Ihned na to mohl stejný hráč snížit na rozdíl jediné trefy, jenomže jeho prudkou hlavičku zblízka ukázkově zlikvidoval brilantní hostující strážce. V 73. minutě neproměnil stoprocentní možnost Waldschmidt, jenž zblízka trestuhodně pálil o decimetry vedle bližší tyče. Vzápětí na opačné straně vyškrábl Vlachodimos konečky prstů lob Galena nad břevno, v 86. minutě podruhé skóroval Seferović.

Osmadvacetiletý útočník se po hlavičce střídajícího Grimalda zjevil sám před Matheusem a z hranice brankového území ho nekompromisně překonal. Benfica si ve zbývajícím průběhu vypracovala mírný tlak a o srovnání se postarala v páté nastavené minutě, kdy zcela zapomenutý Seferović napálil balón pod břevno, nicméně z hattricku se nakonec radovat nemohl, neboť se nacházel ve zřetelném ofsajdovém postavení.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele