11. kolo
29.12.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Benfica si poradila s Portimonense a zůstává tak na druhém místě

Benfica potvrdila úlohu jasného favorita proti podceňovanému Portimonense, ovšem i přes nadějný vstup do utkání se proti poslednímu celku tabulky hodně natrápila. Svého protivníka nakonec udolala nejtěsnějším poměrem 2:1 a v nejvyšší portugalské soutěži zvítězila počtvrté za sebou, v tabulce se stále nachází na druhém místě se sedmadvaceti body o dva body za městským rivalem ze Sportingu.

Hosté se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, jenomže stále jim patří osmnáctá příčka s pouhými osmi body na kontě. Lisabonský gigant vstoupil do tohoto úterního zápasu podle očekávání velmi aktivně a úvodní možnost si vytvořil již po necelých dvou minutách. Po zpětných přihrávkách se ocitl na hranici pokutového území Waldschmidt a zkusil vystřelit technicky, avšak s jeho nepříliš razantním pokusem si poradil připravený gólman Samuel.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a vedoucího gólu se dočkali po necelé čtvrthodině hry. Ve středu hrací plochy vybojoval míč Weigl, ten se pak po nádherné přízemní kombinaci dostal až na kopačku Rafy Silvy a ten vyzval ke skórování Darwina Núñeze, jenž naprosto osamocen nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí. Neuběhlo ani dalších deset minut a náskok Benficy zvýšil sedmadvacetiletý záložník Silva.

Tentokráte se po skvělé individuální akci, parádní patičce od Núñeze a několika následných odrazů propracoval k balónu ve středu pokutového území protivníka a z deseti metrů bez potíží rozvlnil síť kolem bezmocného Samuela. Definitivně rozhodnuto mohlo být ve 27. minutě, kdy z více jak dvaadvaceti metrů napřáhl velmi aktivní Núñez a horní tyčku minul zhruba o metr. Benfica se dostala do další šance necelých deset minut před přestávkou.

K přímému volnému kopu ze střední distance se postavil Grimaldo a Samuel musel zasahovat fantasticky jednoruč, dorážející Gilberto poté trestuhodně pálil vedle. Následně na opačné straně zkusil štěstí z osmnácti metrů Possignolo a rozvlnil jen bližší boční síť. Ve druhém poločase se obrázek hry příliš neměnil.

SL chtělo přidat třetí uklidňující gól v 56. minutě, ale zapomenutý Núñez neměl štěstí a přízemní střelou z osmi metrů orazítkoval levou konstrukci. O půl hodiny později neuspěl tváří v tvář proti Samuelovi střídající Nuno Tavares. Hostům svitla naděje na bodový zisk ve druhé minutě nastavení, to totiž před hranicí brankového území zamířil nešťastně hlavou do vlastní branky Gilberto. Nicméně Portimonense na žádnou další odpověď prakticky nezbyl čas a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele