27. kolo
17.04.2021 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gil Vicente vyloupilo Estádio da Luz a přerušilo vítěznou sérii Benficy

Na šesti se zastavila nejdelší vítězná série Benficy v této ligové sezóně. O sedmou radost v řadě připravilo svěřence Jorgeho Jesuse Gil Vicente, které favorita zcela zaskočilo a odvezlo si tři body za vítězství 2:1.

Benfica byla před utkáním v dobrém rozpoložení a poté, co v minulém kole nadělila "bůra" Paçosu Ferreira, nikdo příliš nepochyboval o jejím dalším vítězství. Gil Vicente ovšem svou taktikou vzdálo hold na konci minulého roku zesnulému Vítoru Oliveirovi, který v minulé sezóně tým vedl, a rychlými protiútoky po křídlech dělalo tříčlenné obraně "Orlů" problémy.

Hlavně se však spoléhalo na zodpovědnou a nepropustnou obranu, přes kterou se ofenzivní hráči domácích v úvodní půli nemohli dostat. Na druhé straně se naopak trestalo okamžitě. V 35. minutě si Leautey potáhl míč z poloviny hřiště až před pokutové území, odkud se odhodlal k přízemní střele, která přesně zapadla k levé tyči Leiteho brány - 0:1.

Krom vstřeleného gólu prvních 45 minut příliš fotbalové krásy nenabídl a v kabině domácích bylo o přestávce pravděpodobně velmi rušno, protože se Benfica od úvodní minuty druhého dějství vytasila s vysokým napadáním. To ale vyhovovalo domácím, kteří se ve 49. minutě pěknou kombinací dostali do kontru a po Pereirově centru na zadní tyč mohl přidat druhý gól zápasu Lourency, ale nemířil přesně.

První větší šanci zaznamenala Benfica až v 53. minutě, kdy se s míčem v pokutovém území otáčel Seferović, ale první pokus mířil pouze do obránce a druhý mimo tři tyče. Bez úspěchu skončila o několik minut později po dalším z centrů do pokutového území Benficy také Marquesova střela z voleje.

V 61. minutě mohl opět skórovat Seferović, který měl po sraženém Goncalvesově centru před sebou prázdnou bránu, ale zakončoval z těžké pozice patou a míč přeletěl bránu. No a že švýcarský útočník neměl svůj den ukázala jeho další nepřesná střela po centru Rafa Silvy.

Zato hosté měli opravdu skvělou formu a jakékoliv zaváhání dokázali potrestat. V 81. minutě Lino s Goncalvesem ve středu hřiště rychlou kombinací zcela vymazali obranu domácích, načež druhý jmenovaný vyslal do úniku po levém křídle Lourencyho, jenž si míč zatáhl do pokutového území a přesnou střelou navýšil vedení svého týmu.

Domácí ještě na obdržený gól dokázali zareagovat, když brankář Denis vyrazil Silvovu střelu nešťastně do vracejícího se Carvalha, jenž si míč srazil do vlastní sítě. Domácí to pak ještě zkoušeli střelami z dálky, ale vyrovnávací branku nedokázali přidat, a tak po šesti ligových vítězstvích v řadě podlehli na vlastním stadiónu Gil Vicente 1:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele