31. kolo
06.05.2021 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Porto nad Benficou nevyhrálo a přiblížilo tak Sporting k titulu

Obhájce mistrovského titulu z Porta nedokázal uspět na půdě Benficy a nakonec s ní remizoval v poměru 1:1. Tento výsledek určitě nejvíce vyhovuje jinému lisabonskému týmu Sportingu, který si na čele vytvořil osmibodový náskok, a pokud v příštím kole získá tři body, tak si s předstihem zajistí vysněný triumf v portugalské nejvyšší soutěži, na který čeká dlouhých devatenáct let.

Remíza ve šlágru 31. kola v podstatě nic neřeší, neboť třetí SL stále zaostává za svým rivalem o čtyři body a jestliže se ještě chce posunout na druhé místo zaručující skupinou fázi Ligy mistrů, tak ve zbývajících třech kolech musí doufat právě v zaváhání Porta. Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrnějším duchu, po mírné aktivitě hostujícího celku se svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse z ničeho nic dostali do vedení přesně v polovině první půle.

Éverton si před hranicí pokutového území chytře vyměnil míč s Rafou Silvou a nakonec vystřelil z osmnácti metrů, jeho skákavý pokus zapadl přímo k bližší tyči a brankář Marchesín se natahoval marně. FC od tohoto okamžiku zákonitě přidalo a snažilo se srovnat stav, krátce po odehrané půlhodině se dostal k odraženému míči Mateus Uribe a v nadějné možnosti pálil příliš vysoko. V samém závěru úvodního dějství mohli domácí zvýšit svůj náskok.

Rozhodčí Dias totiž nařídil v jejich prospěch pokutový kop za domnělý nedovolený zákrok Manafy, ale po prozkoumání videozáznamu svůj verdikt změnil a penaltu odvolal. Porto vstoupilo do druhého poločasu aktivněji a po pěti minutách hry mělo blízko k vyrovnání, jenomže projektil z mírného úhlu v podání Maregy výtečně odvrátil jednoruč do zámezí pozorný gólman Leite.

V 57. minutě ukázal Dias podruhé na penaltový puntík ve prospěch Benficy, nicméně po zákroku Sanusiho znovu zaúřadoval VAR a ani v tomto případě tak pokutový kop nenásledoval. Hosté dokázali srovnat krok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy po odvráceném rohovém kopu přihrál pod sebe střídající João Mário a Uribe zavěsil z deseti metrů přímo do vzdálenější šibenice.

Benfica chtěla rozhodnout o svém úspěchu v nastaveném čase, kdy nejprve orazítkoval břevno Taarabt svou dělovkou z více jak třiceti metrů a pak po následném rychlém brejku dokonce rozvlnil síť Pizzi, nicméně jeho trefa nakonec neplatila kvůli předchozímu ofsajdovému postavení Seferoviče. Následně už k ničemu zásadnímu nedošlo, Porto se příště utká s Farense a SL zavítá na půdu posledního Nacionalu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele