18. kolo
08.02.2021 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica v lize konečně vyhrála, doma skolila trápící se Famalicao

Benfica po Novém roce neprožívala nikterak povedené období. Lépe řečeno v Lize NOS až příliš často remizovala a najednou zabředla spíše do bojů o jakési třetí místo v tabulce. Tentokráte však již přece utnula svou sérii čtyř ligových zápasů bez vítězství a poradila si doma s Famalicaem. O jejím tříbodovém výsledku se rozhodlo už v úvodních minutách.

Hosté do Lisabonu nepřijížděli ani náhodou v nějakém solidním rozpoložení. V uplynulých sedmi kolech Primeira Ligy prohráli hned šestkrát a reputaci si vážně nijak nenapravili ani v nynějším klání. I nadále tak zůstávají v sestupovém pásmu, hůře je na tom v průběžném pořadí už jen nováček ligy Farense, ten má každopádně k dispozici ještě jedno utkání k dobru.

Pokud si některý z fanoušků pustil televizi o něco později, přišel vlastně o to nejdůležitější. Už ve 3. minutě protancoval až do šestnáctky odvážně Éverton, ten následně našel u zadní tyčky nikým nehlídaného Núňeze, jenž jeho prudkou přihrávku usměrnil do prázdné brány. Uběhlo přitom jen několik okamžiků a Famalicao inkasovalo během krátké chvíle podruhé.

Taarabtovu dělovku ze střední vzdálenosti ještě stačil brankář Luiz Junior v 7. minutě polapit, balón se nicméně odrazil do cesty Otamendimu, velmi netradičnímu šutérovi, jenž již z dorážky přece jenom zacílil. Náskok se snažil navýšit po centru zleva od Álexe Grimalda sám hlavičkující Taarabt, avšak jeho pokus skončil pouze nad břevnem brány Luize Júniora.

Benfica si ovšem nemohla být úplně jistá v kramflecích, třeba ve 27. minutě velmi dobře napřáhl svou levačkou Gil Dias a jeho zakončení orazítkovalo vzdálenější tyč. V 55. minutě unikl do slušné možnosti Rúben Vinagre, trefil ale jen boční síť. A v 70. minutě neskóroval proti soupeři, který se soustředil hlavně na hájení svého vedení, opět nepřesně mířící Gil Dias.

V 82. minutě mohl zřejmě definitivně zlomit odpor svého protivníka Núňez, jenže ten druhý přesný zásah na své konto nepřidal, poněvadž pálil z blízkosti trestuhodně do zámezí. Naštěstí pro As Águias nebylo Famalicao i nadále produktivní, což se potvrdilo například minutu před koncem, kdy Lukovičovu střelu ze střední vzdálenosti famózně vyčapal gólman Vlachodimos.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele