5. kolo
26.10.2020 21:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica bez problémů porazila Belenenses a pokračuje ve vítězné sérii

Benfica pokračuje ve výborných ligových výkonech a i v pátém kole zaznamenala tříbodový zisk. K tomu ji stačilo domácí vítězství 2:0 nad Belenenses. Svěřenci Jorgeho Jesuse byli po většinu herního času aktivnějším týmem a v obou poločasech dokázali skórovat.

Fotbalisté Benficy se nachází uprostřed náročného zápasového programu a základní sestava doznala několika změn oproti úvodu sezóny. Na soupisku se vůbec nedostal zraněný Almeida a pouze na lavičce začínala dlouholetá opora Pizzi a nejlepší ligový střelec Waldschmidt, jehož v útoku nahradil Seferovič.

Sázka na Seferoviče se ukázala jako správná hned na začátku zápasu. Švýcarský útočník v 6. minutě dokonale načasoval náběh na Grimaldův centr z levého křídla do pokutového území a tvrdou hlavičkou skóroval proti vychvalované obraně hostů a brankáři Moreirovi.

Rychle vstřelený gól přinesl klid na kopačky domácích, kteří mohli v laufu přidat hned druhou branku. Everton nastartoval rychlé nohy a protáhl se mezi obránci ze středu hřiště až do pokutového území, kde však jeho zakončení vyrazil na roh Moreira. Po centru z rohového kopu poté mohl druhý gól hlavou přidat Seferovič, ale míč nemířil mezi tři tyče.

Hosté se po špatném úvodu nakonec probrali a jejich hra v obraně opět dostávala své pověsti. Sami navíc po více než půlhodině hry ohrozili Vlachodimosovu bránu, když se k jedovatému dalekonosnému pokusu odhodlal Cardoso. Hned o několik vteřin později se jim již povedlo po rychlém přechodu do útoku skórovat, ale zakončující Varela si nepohlídal ofsajdovou linii a gólovou radost si příliš dlouho neužil.

Také po změně stran domácí nebyli schopni prolomit defenzivní blok Belenenses. Až po více než čtvrthodině druhého dějství našel skulinu na náběh mezi obránci střídající Waldschmidt, ale nemířil přesně. Přesně zakončoval o několik minut později Darwin, ale stejně jako Varela v úvodní půli vybíhal z ofsajdu a jeho gól nebyl uznán.

Uruguayský útočník měl vzápětí další velkou šanci, ale nevyzrál na připraveného brankáře Moreiru. Premiérové branky v Primeira Lize se ale nakonec dočkal. Waldschmidt jej v dalším bleskovém přechodu do útoku vyslal do samostatného úniku, kde Darwin nasadil kličku vyběhnutému Moreirovi a pohodlně trefil odkrytou bránu, čímž potvrdil další ligové vítězství Benficy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele