13. kolo
08.01.2021 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica udolala nevyzpytatelnou Tondelu a je stále třetí

Benfica dokázala napravit předchozí ligové zaváhání se Santa Clarou (1:1) a outsidera z Tondely přehrála po výsledku 2:0. Na tříbodovém zisku se však pořádně natrápila, hosté totiž sahali po úspěchu až do samotného konce. Domácí celek zůstal v tabulce na třetím místě s jednatřiceti body o čtyři body za Sportingem. Hosté i přes houževnatý výkon nenavázali na výhru s Famalicãem (1:0) a patří jim patnácté místo s dvanácti body.

Domácí si první slibnou možnost vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy se u bližší tyče snažil zakončit chytrou patičkou uruguayský záložník Núñez, nicméně balón poslal o kousek vedle. Vzápětí se opřel do míče z voleje Gilberto a z dvanácti metrů pálil o několik decimetrů vedle bližší konstrukce, ihned na to zkusil štěstí z otočky aktivní Núñez a gólman Niasse skvěle vyrazil balón do zámezí.

Lisabonský gigant se v následujícím průběhu snažil hrozit hlavně ze střední vzdálenosti, ale rozvlnit síť se mu nepovedlo. Do druhého dějství vstoupil s ještě větším odhodláním a zaslouženého vedoucího gólu se dočkal v 54. minutě. Po hezkém obloučku od Pizziho si elegantně zpracoval balón na prsa Núñez a následně uvolnil osamoceného Harise Seferoviće, jenž zcela prázdnou branku neminul.

Tondela se v následujících minutách snažila něco s výsledkem udělat, jenomže většinu času se pouze bránila. V 86. minutě přeci jen mohla nečekaně srovnat, neboť se balón odrazil ke zcela zapomenutému Murillovi, jenomže venezuelský útočník ve stoprocentní možnosti selhal a z bezprostřední blízkosti nepřekonal vynikajícího gólmana Vlachodimose.

O tři minuty později rozvlnil síť aktivní Núñez, který z hranice brankového území zavěsil přímo pod břevno, avšak jeho gól nakonec neplatil vinou těsného ofsajdu. V samém závěru hráli hosté na obrovské riziko a toho dokázal využít Luca Waldschmidt, když si po prudké přihrávce Núñeze z pravé strany udělal dostatek prostoru před brankou a zblízka snadno zamířil do bližšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele