15. kolo
25.01.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslabená Benfica neudržela vedení s Nacionalem a získala pouze bod

Na tomto pondělním výkonu Benficy se jistě podepsal velmi náročný program a také rozsáhlá nákaza koronavirem, kvůli které se nedostalo na trávník hned deset hráčů širšího výběru. Mezi tři tyče se navíc musel postavit jednadvacetiletý belgický brankář Mile Svilar, který je v současném kádru lisabonského giganta až trojkou, neboť řecká jednička Vlachodimos i jeho brazilský náhradník Helton Leite byli umístěni do karantény.

Domácí celek nedokázal zvítězit podruhé v řadě, v průběhu uplynulého týdne totiž nezvládl semifinále Ligového poháru s Bragou. Nyní jen remizoval se zachraňujícím se Nacionalem v poměru 1:1 a v tabulce klesl na třetí místo se třiatřiceti body, za vedoucím Sportingem momentálně zaostává již o bodů šest. Hosté naopak dosáhli na velmi cenný nerozhodný výsledek v boji o záchranu, se čtrnácti body se vyhoupli na čtrnáctou pozici.

Přitom svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse začali naprosto skvěle a poprvé se jim podařil rozvlnit síť již po necelých sedmi minutách. João Ferreira obdržel balón na levou stranu a pak jeho nahrávka propadla až k osamocenému Chiquinhovi, jenž z první zamířil do protipohybu gólmana Daniela. Tato trefa však nakonec neplatila kvůli zásahu VAR, jelikož byl nachytán ve velmi těsném ofsajdu právě přihrávající João Ferreira.

Nicméně neuběhlo ani dalších sedm minut a Chiquinho tentokráte vsítil regulérní branku. Ten se po krásném centru Pizziho napříč pokutovým území zjevil u vzdálenější tyče a prudkou hlavičkou z hranice brankového území pokořil naprosto bezmocného Daniela. Hosté se v následujícím průběhu začali osmělovat a snažili se tlačit na útočnou polovinu, ale až do konce prvního poločasu se nic zásadního nestalo.

Nacional vsítil vyrovnávací trefu ihned po změně stran. Gorré totiž trochu překvapil defenzívu protivníka svým pasem z levé strany, za kterou si naběhl Bryan Róchez a svou hlavičkou ze tří metrů usměrnil míč k protější konstrukci. SL se ve zbývajícím průběhu snažilo něco udělat s výsledkem a v 65. minutě se to málem povedlo střídajícímu Ramosovi, jenž však z mírného úhlu nevyzrál na pozorného Daniela. Asi deset minut před závěrečným hvizdem neprocpal balón do branky ani Seferovič, výsledek se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co se děje , že se nás ef snaží upozornit na koronáč u domácího týmu???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele