20. kolo
21.02.2021 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica znovu nevyhrála a na titul ztrácí už hrozivých patnáct bodů

Loňský vicemistr dál prohlubuje svou krizi na ligové scéně a nyní nedokázal uspět ani na půdě zachraňujícího se Farense. V portugalské nejvyšší soutěži vyhrál z posledních sedmi zápasů pouze jednou a v tabulce se nachází až na čtvrtém místě s devětatřiceti body, na vedoucí Sporting v tuto chvíli ztrácí propastných patnáct bodů. Naopak SC získalo nesmírně cennou remízu v boji o udržení a je patnácté s osmnácti body.

Hosté byli podle předpokladů aktivnějším týmem a od úvodního hvizdu se tlačili na útočnou polovinu soupeře. Po osmi odehraných minutách napřáhl ze střední vzdálenosti Núñez a levou konstrukci minul zhruba o metr. Domácí se snažili hrozit hlavně z rychlých protiútoků a hned ten první ze 13. minuty mohli zužitkovat, jenomže rozběhnutý Pedro Henrique ve vyložené možnosti selhal a zblízka nepřekonal fantastického brankáře Leiteho.

Za dalších pět minut se na opačné straně blýskl také gólman Defendi, který brilantně odvrátil do bezpečí bombu Évertona z hranice pokutového území. Přesně po pětadvaceti minutách promarnil obrovskou možnost aktivní kanonýr Núñez, jelikož po přesně načasované nahrávce z levé strany mířil trestuhodně jen vedle bližší tyče. Farense odolávalo i v následujících minutách a pět minut před přestávkou nečekaně rozvlnilo síť.

Licá obdržel balón na pravém křídle a naprosto famózní střelou z mírného úhlu zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci mimo dosah bezmocného Leiteho, avšak tato trefa nakonec neplatila vinou těsného ofsajdu. Do konce úvodního poločasu se oba soupeři snažili hrozit z větší vzdálenosti, ale mezi tři tyče se netrefili. Ve druhém dějství se hrálo přeci jen opatrněji a k většímu ohrožení došlo až po patnácti minutách.

Na pravé straně přelstil ofsajdovou past Rafa Silva, nicméně ve stoprocentní šanci neuspěl a zblízka nepropálil vyběhnuvšího Defendiho. V 70. minutě chtěl hosty poslat do vedení Pizzi, ovšem jeho kroucená střela ze čtrnácti metrů pouze olízla levou tyč a skončila v zámezí. Ihned na to neměl štěstí ani Seferović, neboť ze čtyř metrů mířil asi o půl metru nad břevno. SL si už nic dalšího nevypracovalo a s bezbrankovým nerozhodným výsledkem nemůže být spokojeno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele