25. kolo
05.04.2021 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Braga gólem v nastaveném čase porazila Farense a drží se v boji o přední pozice

Nepovedený výkon s tříbodovou příchutí mají za sebou fotbalisté Bragy po svém představení půdě Farense. Hosté šli v první půli do vedení, o které rychle přišli a výhru jim nakonec zajistil gólem v nastaveném čase Andraž Šporar.

Carlos Carvalhal měl před utkáním zamotanou hlavu, neboť nemohl počítat hned se čtyřmi zraněnými hráči. V záloze se navíc nemohl spoléhat na zkušenosti v podobě Fransérgia, který si odpykával trest za vyloučení v utkání s Benficou.

Nejistota v rozehrávce hostů byla značná již od úvodního hvizdu a Arsenalistas měli problém s vysokým napadáním domácích hráčů. Zaváhání v rozehrávce mohl v 10. minutě potrestat Gauld, ale jeho prudkou střelu brankář Matheus dokázal vyrazit.

Braga měla míč častěji na svých kopačkách, ale v úvodních minutách to byl snad jediný aspekt hry, ve kterém dominovala. V 18. minutě totiž opět musel zasahovat Matheus, jehož bdělost prověřil Aouacheria a Henriqueho následná dorážka mířila do boční sítě.

Když to hostům nešlo po zemi a ze hry, tak to zkusili vzduchem po rohovém kopu, což se ukázalo být dobrou volbou. Novais ukázkovým centrem na hranici malého vápna našel hlavu Al Musratiho, který mířil přesně a poslal svůj tým do vedení.

Farense ovšem hrálo povedený zápas a nenechalo se věhlasnějším soupeřem zahanbit. O pět minut později si míč k rohovému praporku postavil Gauld a poslal přesný centr na zadní tyč, kde číhal Henrique, který hlavou srovnal stav utkání.

Braga se trápila také po změně stran, ale při chuti byl v jejím dresu Al Musrati, který se v 50. minutě odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, která jenom těsně prosvištěla okolo Betovy brány. Z dálky to zkoušel také na druhé straně Gauld, který mířil přesněji, ale do cesty se mu opět postavil skvěle chytající Matheus.

Brazilský brankář byl opravdu při chuti a rozhodl se, že Braga na půdě nováčka prostě neprohraje. Po Gauldově centru mohl druhý gól hlavou přidat Henrique, ale Matheus stál přesně tam, kde měl a nadějnou hlavičku vyrazil.

Za předvedený výkon by si Farense rozhodně nezasloužilo odejít ze hřiště s prázdnou, ale fotbal je krutý a krutě se zachoval i ke klubu z jižního pobřeží. Hostující Galeno dostal v nastaveném čase příliš mnoho prostoru na své čarování na levém křídle, odkud zatáhl míč do pokutového území a předložil jej před prázdnou bránu Gaitánovi. Ten v nejjasnější příležitosti zápasu míč špatně trefil, ale na svou šanci číhal také Šporar, který kostrbatým způsobem za pomoci brankové konstrukce dopravil balón za čáru a upravil skóre na konečných 1:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele