22. kolo
09.03.2021 22:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Dérbi do Minho očekávaně ovládla Braga, Vitórii skolila o tři branky

Braga navázala na své minulé cenné vítězství v Portugalském poháru na hřišti Porta, zvládla derby proti Vitórii a vrátila se v tabulce na druhé místo. V Lize NOS tak jednoduše potvrdila velmi dobrou formu a uzmula již své šesté vítězství z posledních sedmi zápasů. O branky se v tomto měření sil postarali Lucas Piazón, Abel Ruiz a po přestávce ještě Andraž Šporar.

Samozřejmě že domácím proti odvěkému rivalovi, který naposledy přerušil svou sérii pěti klání bez vítězství skalpem Boavisty, hodně na psychické pohodě pomohl brzký přesný zásah již z 5. minuty. Abel Ruiz dobře zapracoval na levé straně, rychle předložil míč do šestnáctky, kde si ho na svou levačku narovnal Lucas Piazón, který ve správnou chvíli zacílil k tyčce.

Ve 26. minutě mohli Os Arcebispos svůj náskok navýšit, Brunovi Rodriguesovi se dokonce podařilo rozvlnit síť, protože se však předtím centrující Ricardo Horta nacházel v ofsajdu, zrušil VAR platnost tohoto gólu. Domácí ale nemuseli výrazněji smutnit, ve 40. minutě již totiž přece svoje vedení regulérně pojistili po slušné individuální akci šikuly Abela Ruize.

Celek z Guimaraese mohl na pro něj negativní stav zareagovat v závěru dějství prvního, jenže Edwards měl smůlu, že po jeho přímém volném kopu narazil balón do brankové konstrukce. V 52. minutě nemířil přesně ani jeho spoluhráč Bruno Duarte. Braga si tříbodový výsledek jinak v klidu hlídala, v 85. minutě si přitom premiérovou trefu v jejím dresu připsal Šporar.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohra favorita?? SNAD NE.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by začít chytat Trmal, protože Varela je opravdu tragický od ty doby co se vrátil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele