10. kolo
22.12.2020 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Braga odčinila zaváhání s Belenensesem a houževnaté Rio Ave přehrála o tři branky

Favorizované Braze se nedávno dařilo v domácích pohárech a dobrou pohodu si nyní přenesla i na ligovou scénu, když porazila Rio Ave ve vysokém poměru 3:0. V tomto ročníku portugalské nejvyšší soutěže zaznamenala již své sedmé vítězství a nachází se na čtvrtém místě tabulky s jednadvaceti body, za vedoucím Sportingem zaostává o bodů pět. Hosté doposud vybojovali jedenáct bodů a momentálně jsou desátí.

SC bylo aktivnější od samého začátku a nad svým rivalem mělo navrch ve všech ohledech. K prvnímu ohrožení se dostalo po necelých dvanácti minutách, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Ricardo Horta a brankář Kieszek ukryl balón ve svých rukavicích. Hosté v následujících minutách ožili a vytvořili si dvě nadějné možnosti, ale nejprve snadno zasáhl gólman Matheus a poté ze střední vzdálenosti pálil Dala o půl metru vedle pravé tyče.

Domácí se dočkali vedoucí trefy ve 43. minutě. Castro obdržel krásnou kolmici do běhu a v osobním souboji přetlačil Pinta, jeho závěrečnou nahrávku před prázdnou branku bez potíží zužitkoval nabíhající Horta. V nastavení úvodního dějství mohl navýšit náskok favorita Medeiros, avšak jeho dělovka z ostrého úhlu svůj cíl nenašla. Braga po změně stran ještě více ožila a stále častěji se tlačila do šestnáctky protivníka.

Horta asi po pěti minutách nepřekonal z bezprostřední blízkosti famózního Kieszeka, o pár minut později zkusil štěstí z osmnácti metrů Medeiros a hostující strážce brilantně odvrátil balón do strany. SC se přeci jen mohlo uklidnit v 62. minutě. Na výtečnou přihrávku aktivního Medeirose si naběhl do předbrankového prostoru osamocený Fransérgio a ten ze sedmi metrů chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice.

Hosté od tohoto okamžiku marně dobývali pozornou defenzívu soupeře, zhruba pět minut před závěrečným hvizdem přesto mohli vykřesat plamínek naděje. Díky zpětné hlavičce Carlose Maného stanul ve stoprocentní šanci střídající Pereira, jenomže Matheus předvedl vynikající reflexivní zákrok nohou. Braga uzavřela gólový účet úterního duelu z následné akce, fenomenální pobídku od Horty zužitkoval Paulinho přízemní střelou do protějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele