31. kolo
05.05.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wenderson Galeno (© AFP)

Braga opět ztratila a Liga mistrů se jí rozplývá před očima

Nadějně rozjetá sezóna Bragy nabírá stále více trhlin. Ta poslední vznikla v domácím utkání s Paçosem Ferreira, ve kterém svěřenci Carlose Carvalhala na poslední chvíli zachránili remízu 1:1. Na Benficu, která má před sebou stále Clássico k dobru ztrácí sedm bodů, což se tři kola před koncem jeví jako těžce smazatelné manko.

Přestože byl duel Bragy s Paçosem soubojem čtvrtého týmu tabulky s pátým, ani jeden z nich si do utkání nepřinesl zrovna pohárovou formu. Tomu bohužel odpovídala i předváděná hra, která nenabídla divákům mnoho šancí.

Jako první udeřili po necelé půlhodině hry hosté. Svěřenci kouče Pepy opět využili toho, co je většinu sezóny zdobí, a po dobře zahraném rohovém kopu z kopačky Amarala překonal Joao Pedro přesnou hlavou bezmocného brankáře Matheuse.

Braga byla mírně aktivnějším týmem, ale Paços si své cenné vedení poctivě hlídal a domácí tým do větších šancí nepouštěl. Krátce po změně stran navíc mohl navýšit své vedení, když se s míčem do pokutového území protáhl Eustaquio, ale ve velké příležitosti těsně minul bránu.

No a neproměněné tutovky mohl v závěru utkání litovat. V 77. minutě totiž hrubě chyboval brankář hostů Jordi, který si nepohlídal prostor za sebou, kde číhal Galeno, a položil si míč na zem. Napadajícího brazilského křídelníka pak dokázal zastavit jen za cenu faulu a sudí Malheiro nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sám faulovaný a s přehledem proměnil svou první ligovou penaltu.

Vedení na stranu hostů mohl vzápětí po dlouhém autu vrátit hlavičkující Tanque, ale jeho střela mířila kousek vedle. Na druhé straně zase vynikajícím zákrokem proti Šporarově hlavičce napravil svou chybu Jordi, a tak si oba týmy odnesly z utkání bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele