33. kolo
14.05.2021 22:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Braga konečně vyhrála, Moreirense doma porazila 2:1

Braga v předposledním kole zlomila třízápasovou sérii bez vítězství a porazila na domácím stadiónu Moreirense 2:1. Domácí v zápase dlouho vedli, ale v závěrečných minutách o vedení přišli. To jim vrátil až v nastaveném čase gólem z penalty střídající Novais a sebral tak Moreirense šanci na postup do pohárové Evropy.

Vzhledem k tomu, že Braze již čtvrté místo nikdo nesebere a sama už nikam výš postoupit nemůže, měli větší motivaci hosté. Hned v 7. minutě se na domácího brankáře Matheuse hnal v samostatném úniku Pires, ale mířil jen do boční sítě.

O pár minut později po Fransérgiově krásném prostrčení patou zakončoval v nebezpečné pozici Ricardo Horta, ale nedokázal si vzpomenout na střeleckou formu z úvodní poloviny sezóny a mířil vedle.

Po aktivním úvodu se hra uklidnila a jako první gólově udeřila až závěru prvního dějství Braga. Sequeirův centr z levé strany hřiště protečoval Castro na penaltě na volného Ruize, který přes prvotní trable se zpracováním uklidil míč do sítě.

Hosté mohli ještě do změny stran zareagovat, když Pires přesprintoval Tormenu a opět se s míčem zjevil tváří v tvář Matheusovi, který díky včasnému vyběhnutí zlikvidoval střelu svého krajana. Pires pak ještě vracel míč na hranici pokutového území dobíhajícímu Simãovi, který ovšem netrefil odkrytou bránu.

V poslední minutě nastaveného času pak mělo Moreirense ještě jednu šanci, když míč propadl přes pokutové území na zadní tyč k Piresovi, jenž ani při své třetí šanci v zápase neměl štěstí. Jeho střelu totiž před bránou odkopl Tormena.

Výrazné nedostatky při bránění donutily domácího trenéra Carlose Carvalhala k taktickým úpravám a Braga po změně stran nepouštěla hosty do tolika příležitostí. Sama navíc mohla přidat druhou branku, ale Tormenovu hlavičku po rohovém kopu skvěle vyrazil brankář Oliveira. Šestadvacetiletý brankář, který si odbýval ligovou premiéru v dresu Moreirense, se pak v 80. minutě zaskvěl také proti Galenovi, který zakončoval osamocen z bezprostřední blízkosti brány.

Pověstné "nedáš, dostaneš," tak opět nabylo v platnost v 87. minutě. Na centr Franca z levé strany hřiště si naběhl střídající Martins a přesnou hlavičkou po třech minutách na hřišti srovnal stav utkání.

Osud a odhodlání domácí hráčů nakonec rozhodl, že Braga pátý zápas bez vítězství nezapíše. Novais při závěrečném tlaku napálil v pokutovém území ruku jednoho z bránících fotbalistů a sudí Bento po kontrole videa nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Novais a zkušenou střelou zajistil Braze tři body a výhru 2:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele