13. kolo
07.01.2021 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Braga udolala Marítimo a upevnila si čtvrté místo v tabulce

Hráči Bragy alespoň částečně napravili poslední neúspěch se Sportingem (0:2) a nyní si dokázali poradit s Marítimem, které porazili nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce portugalské nejvyšší soutěže proto zůstali na čtvrtém místě se sedmadvaceti body a právě za vedoucím lisabonským protivníkem zaostávají o osm bodů. Hosté se i přes porážku nacházejí v horní polovině Primeira Ligy, se čtrnácti body jim patří osmá pozice.

Hosté přitom začali skvěle a už po neclených dvou minutách se mohli dostat do vedení, kdy nepřesnou rozehrávku favorita vystihl Tagueu. Ten vzápětí dokonce obešel ležícího brankáře Matheuse, jenomže z hodně ostrého úhlu nakonec zakončil o kousek vedle bližší tyče. SC se v následujících minutách jen těžko dostávalo přes dobře organizovanou defenzívu protivníka a poprvé se ozvalo až ve 25. minutě, ale Ricardo Horta byl na poslední chvíli zablokován.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto čtvrtečního utkání o devět minut později. Na pravém křídle se uvolnil Esgaio a poté odcentroval přímo na kopačku Iuriho Medeirose, jenž z dvanácti metrů uklidil balón přímo do protějšího spodního rohu. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého výběru necelých pět minut před přestávkou, ovšem z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů minul bližší šibenici zhruba o půl metru.

Šestadvacetiletý záložník ihned na to uvolnil na pravé straně Hortu a ten se snažil rozvlnit síť přízemní střelou, nicméně jeho pokus odvrátil do bezpečí těsně před brankovou čarou jeden z bránících protihráčů. V nastaveném čase chtěl z ničeho nic srovnat stav aktivní kamerunský útočník Tagueu, který však zblízka nevyzrál na Matheuse a poté byl zablokován dorážející Tamuzo. Braga se po změně stran snažila pojistit svůj náskok a to se jí povedlo v 67. minutě.

Po hezké přízemní kombinaci ve středu hřiště obdržel Horta kolmici do volného prostotu od střídajícího Abela Ruize a levačkou z dvanácti metrů překonal naprosto bezmocného gólmana Abedzadeha. Maritímo vykřesalo naději na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť angolský žolík Milson převzal balón od Correy a z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci, avšak CS se ve zbývajícím průběhu na nic dalšího nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele