26. kolo
11.04.2021 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Braga znovu zaváhala, doma nepřetlačila Belenenses

Braga neprožívá ideální období. V Lize NOS se jí začíná postupně bortit možnost zahrát si v příštím ročníku Ligu mistrů, kterou v portugalské nejvyšší soutěži zaručuje i třetí příčka v tabulce, neboť se jí Benfica postupně vzdaluje. Byť rozdíl mezi oběma mančafty je stále minimální, konkrétně na třech bodech, navýšil se pochopitelně opět i po plichtě s Belenenses.

Hosté si vytvořili první větší příležitost tohoto souboje, ve vápně si naskočil nejvýše Cassierra a tlačil merunu pod břevno, zamířil ovšem těsně nad něj. Domácí se taktéž snažili prosadit gólově hlavou, konkrétně Raúl Silva, dopadl ovšem stejně jako jeho protihráč na druhé straně, tedy že nemířil přesně. Pak chtěl uspět Ricardo Horta, lobem ale brankáře Kricjuka nepřelstil.

Vyrovnané dění na hřišti pokračovalo i v okamžicích následujících, tentokráte se musel mít na pozoru též Matheus, brankář Os Arcebispos, protože na zadní tyčce se objevil naběhnuvší si Miguel Cardoso po centru zprava od Tiaga Esgaia, z blízkosti ale, i právě s přispěním zásahu Matheuse, trefil jen brankovou konstrukci. Šance na řadu přicházely s pravidelností i nadále.

Braga se pokoušela rozseknout nerozhodný stav ve 26. minutě, Šporarovo zakončení nicméně lapil připravený Kricjuk, pár chvil na to mohlo udeřit Belenenses, z dobrého postavení ovšem Silvestre Varela zamířil vedle brány. Až 36. minuta s sebou přece přinesla změnu skóre, bek Henrique ve snaze odkopnout míč do bezpečí totiž přihrál jen do cesty skórujícímu Gaitánovi.

Dobře se prezentující lisabonský celek se však nemínil vzdát svých šancí na urvání alespoň jednoho bodu a začal po přestávce podnikat potřebné kroky k úspěchu. A na sklonku hodiny hry se vážně dočkal své zasloužené odměny, jelikož Cassierra umně zakličkoval v šestnáctce a pohotově zacílil. Braga poté již další branku nepřidala, byť soupeře v závěru přece zatlačila.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele