20. kolo
21.02.2021 19:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Nenáročná práce pro Bragu, doma si hravě poradila s Tondelou

Braga po porážce v Evropské lize s římským AS v Lize NOS nezaváhala, doma skolila bez větších obtíží Tondelu a upevnila si své postavení v horních patrech tabulky. V portugalské nejvyšší soutěži tak triumfovala už popáté během uplynulých šesti kol. Hosté na zisk bodů mohli v tomto případě stěží dosáhnout, na hřišti, až na pár výjimek, vládl zkrátka jejich sok.

Domácí byli už od úvodních minutách aktivnější a tlačili se dopředu v každé možné chvíli. V 10. minutě vyslal po přihrávce Borjy technický pokus Galeno, jenž se snažil míč zakroutit ke vzdálenější tyčce, o kousek však bránu netrefil. V 18. minutě už ale přece došlo ke změně skóre, to když Galeno naservíroval balón do druhé vlny sbíhajícímu si Lucasovi Piazónovi.

Ve 24. minutě mohli svěřenci trenéra Carlose Carvalhala svůj náskok navýšit, Abel Ruiz se řítil sám na brankáře Pedra Trigueiru, ten jeho prvotní šanci perfektně zlikvidoval, Španěl se každopádně propracoval k dorážce a už cílil merunu za brankovou čáru, nicméně za pět minut dvanáct jí vykopl vracející se Martínez do bezpečí. Až v závěru půle tak Braga opět zaplesala.

Borja z levé strany vyslal dlouhý pas do šestnáctky, ten propadl k Lucasovi Piazónovi, jenž ho, trochu nechtěně, přistrčil na volného Ricarda Hortu a ten svou dělovku namířil bez příkras nechytatelně k tyči. A o pár chvil později přidali Os Arcebispos ještě třetí přesný zásah, João Novais zakončil opravdu ukázkově a jeho střela zaplula od břevna za záda Pedra Trigueiry.

Hostující lodivod Pako Ayestarán si moc dobře uvědomoval, že jestli míní jeho družina svého soupeře aspoň trochu potrápit, musí po přestávce opravdu pořádně zabrat. Do hry poslal hned tři nové hráče, jenže ani tahle změna svoje ovoce nepřinesla. Braga naopak zaznamenala v 50. minutě ještě čtvrtou branku, po kombinaci na jeden dotek skóroval podruhé Lucas Piazón.

Tondela prožívala nejplodnější pasáže zápasu až v závěrečných minutách, během nichž aspoň trochu zmírnila finální porážku. Nejprve z úhlu nasměroval míč o brankovou konstrukci a do brankové sítě Anne, v nastavení se ještě prosadil João Jaquité, jehož nepříjemně letící pokus zaplul za gólmana Matheuse, který během svého počínání nepůsobil nejjistějším dojmem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele