28. kolo
22.04.2021 20:00 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Benfica deklasovala Portimonense a zůstala ve hře o přímý postup do Ligy mistrů

Benfica naposledy vyhořela s Gil Vicente a po porážce 1:2 prakticky přišla o šanci na ligový titul. Nyní tedy měla co napravovat proti Portimonense, a i když ke konci prvního poločasu prohrávala, tak nakonec vsítila hned pět branek a naprosto zaslouženě zvítězila ve vysokém poměru 5:1. V tabulce portugalské nejvyšší soutěži zůstala na třetím místě se šedesáti body a za druhým Portem zaostává o bodů šest, na čtvrtou Bragu drží dvoubodový odstup.

SC naopak nenavázalo na předchozí sérii tří výher v řadě a nachází se na desáté pozici s dvaatřiceti body, před šestnáctou barážovou příčkou Marítima má pětibodový náskok. Hosté si v úvodním poločase vytvářeli mírný tlak, ovšem zajímavá byla až závěrečná pětiminutovka. Domácí šli do vedení z ojedinělé akce, jelikož Beto obdržel perfektní kolmici do volného prostoru od Boa Morteho a ze šesti metrů nekompromisně zavěsil pod břevno.

SL dokázalo srovnat stav v poslední možnou chvíli úvodního dějství. Álex Grimaldo výtečně zpracoval pas za obranu protivníka a hlavou okamžitě našel Pizziho. Ten se pak elegantně zbavil bránícího Maurícia Antônia a bez větších potíží usměrnil míč do protějšího dolního růžku. Ve druhém poločase vlétli hosté na trávník jako vyměnění a ani ne po pěti odehraných minutách otočil vývoj střídající uruguayský kanonýr Darwin Núñez.

Ten nejprve selhal ve vyložené možnosti a ze sedmi metrů přestřelil hostující branku o decimetry, vzápětí ale vyhrál rychlostní souboj se dvěma bránícími protihráči a pak své sólo zakončil přesným přízemním pokusem kolem bezmocného gólmana Portugala. Benfica od tohoto okamžiku převzala otěže čtvrtečního střetnutí, její náskok definitivně pojistil Haris Seferović dvěma zásahy v rozmezí devíti minut.

Nejprve skóroval v 64. minutě, neboť obdržel zpětnou nahrávku do středu pokutového území od Dioga Gonçalvese a poté parádně zavěsil do pravé šibenice. Do listiny střelců se podruhé zapsal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, když převzal křižnou pobídku od Grimalda a poloprázdnou branku nemohl minout - 1:4.

V následujícím průběhu se tento duel spíše dohrával a jasný favorit nikam nespěchal, v nastaveném čase k tomu dokázal vsítit ještě jeden gól. Pětadvacetiletý brazilský útočník Éverton nepobyl na trávníku ani patnáct minut a gólový účet uzavřel přízemní střelou z mírného úhlu po perfektním obloučku z půlící čáry.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele