2. kolo
27.09.2020 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting zvládl první zápas sezóny a porazil Paços

Sporting své první ligové utkání nové sezóny s přehledem zvládl a odváží si z hřiště Paçosu Ferreira všechny body. Celek z hlavního města poslal do vedení proměněním penalty Cabral a vítězství poté stvrdil kapitán Coates.

Nakonec pouze čtyři hráče z prvního týmu lisabonského celku postihla karanténa, a nemohli tak nastoupit ani do druhého ligového kola. Rubénu Amorimovi tak zůstaly k dispozici všechny opory krom brankáře Maximiana.

To, že hostům opravdu nikdo výrazně nechyběl, se ukázalo hned ve druhé minutě, kdy se na levém křídle uvolnil Mendes a přesným centrem našel v pokutovém území volného Tomáse. Mladému útočníkovi ovšem ve velké šanci poskočil míč a bránu přestřelil. Sporting hrozil i z pravé strany, kde Cabral našel nabíhajícího Porra, který míč zatáhl do šestnáctky a svou střelou donutil k zásahu brankáře Jordiho.

Po dvaceti minutách hry se míč po Tomásově střele nešťastně v pokutovém území odrazil do ruky Douglase Tanqueho a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Jovane Cabral a přesnou střelou pod břevno otevřel skóre zápasu.

Hra se po vstřeleném gólu uklidnila, ale aktivnější byli i nadále hosté. K další šanci se však dostali až závěru poločasu, kdy se na Jordiho z pravé strany řítil Tomás, kterému ještě nabíhal Nuno Santos, Tomás ovšem zvolil zakončení a bránu značně minul.

Po změně stran Sporting ubral ze svých ofenzivních snah, ale bezradná ofenziva Paçosu se k šanci propracovat nedokázala. Naopak i nadále hrozili hlavně zelenobílí. V 59. minutě musel proti povedené střele Porra z přímého kopu zasahovat Jordi.

V 63. minutě se domácí po rohovém kopu dostali pod tlak a nad jejich šestnáctkou létal jeden centr za druhým. Jeden z nich našel Neta, který ve stoperské spolupráci hlavou přiklepl míč Coatesovi, jenž na malém vápně nezaváhal a navýšil vedení svého týmu. Druhý gól již tempo hry zcela zabrzdil a Sporting pohodlně dokráčel k první výhře v sezóně.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele