26. kolo
10.04.2021 21:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Benfica deklasovala Paços o pět branek a drží se ve hře o titul

Benfica byla na půdě Paçosu považována za mírného favorita, ovšem takto vysoké vítězství se rozhodně nečekalo. Hosté se nacházejí ve vynikající formě, neboť na ligové scéně neztratili ani bod v šesti posledních duelech a k tomu ani jednou neinkasovali. Svou šňůru bez obdržené branky prodloužili na těžko uvěřitelných 680 minut a ještě se drží ve hře o ligový titul. V tuto chvíli se nacházejí na třetím místě se sedmapadesáti body.

Lisabonský celek momentálně ztrácí na druhé Porto tři body, za vedoucím Sportingem zaostává o bodů devět. Toto sobotní utkání výrazně ovlivnil moment krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy byl vyloučen Stephen Eustáquio a výběr z Ferreiry neměl od tohoto okamžiku žádnou šanci. Domácí prohráli v portugalské lize podruhé za sebou, i tak jim patří pátá pozice a před šestou Santa Clarou disponují pohodlným devítibodovým náskokem.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, nicméně poté se dopustil zkratu Eustáquio. Ten po ztrátě míče na útočné polovině nakopl do holeně Weigla a rozhodčí Hugo Miguel mu nejprve udělil žlutou kartu, avšak po zhlédnutí videozáznamu své rozhodnutí změnil a rovnou vytáhl červenou kartu. SL pak výrazně ožilo a do vedení se dostalo necelých deset minut před přestávkou zásluhou Dioga Gonçalvese.

Ten po chybné rozehrávce Marcela převzal balón na pravé straně a pak nekompromisní střelou ze čtrnácti metrů propálil brankáře Jordiho. Hosté tlačili i v následujícím průběhu a svůj náskok mohli navýšit ve 43. minutě, ale po přihrávce od Harise Seferoviče selhal v tisíciprocentní možnosti Waldschmidt a před poloprázdnou brankou trefil jen ruku Jordiho. Benfica přeci jen zvýšila svůj náskok v poslední minutě úvodního dějství.

Po další vynikající přihrávce od Seferoviče se dostal do rychlého brejku Rafa Silva, hladce obešel Jordiho a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. První poločas byl nastaven o devět minut a v samém závěru přidal třetí trefu favorita aktivní Seferovič. Toho parádně uvolnil Taarabt a švýcarský reprezentační útočník přeloboval domácího strážce z hranice brankového území.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Nejprve se balón spíše pohyboval ve středu hrací plochy, vzápětí se hned dvakrát vytáhl Jordi proti kroucené střele z pětadvaceti metrů v podání střídajícího Évertona i ráně Álexe Grimalda z přímého volného kopu. V 78. minutě se podruhé v tomto střetnutí prosadil Seferovič, jelikož se z hranice šestnáctky trefil přímo do bližšího spodního rohu - 0:4. O jedenáct minut později uzavřel gólový účet Darwin Núñez, uruguayský forvard totiž po nahrávce Seferoviče rozvlnil síť z bezprostřední blízkosti.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele