6. kolo
30.10.2020 21:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Paços zaskočil Porto a v předehrávce ho zdolal o jednu branku

Vysoce favorizované Porto nezvládlo generálku na důležitý úterní zápas Ligy mistrů s francouzským Marseille a tentokráte naprosto selhalo s podceňovaným týmem Paços Ferreira, kterému na jeho půdě podlehlo nejtěsnějším poměrem 2:3. V tomto ročníku portugalské ligy prohrálo již podruhé a s deseti body se nachází na čtvrtém místě, na vedoucí Sporting má momentálně manko šesti bodů.

Domácí vedli 2:0 a 3:1, pak i přes závěrečný tlak Porta nakonec senzační jednobrankový náskok udrželi. Paços po úvodní opatrnější desetiminutovce z ničeho nic udeřil. Po parádním přenesení na levou stranu nedokázal vystřelit Singh, nicméně balón se odrazil na kopačku zcela volného Dora Jana. Pětadvacetiletý izraelský útočník napoprvé nepřekonal brankáře Marchesína, avšak s následnou dorážku již neměl větší problémy.

Hosté mohli srovnat krok přesně v polovině úvodního dějství, ale Sérgio Oliveira z přímého volného kopu z dvaceti metrů jen orazítkoval bližší spojnici. Celek z Ferreiry překvapivě skóroval necelých deset minut před přestávkou, kdy střílená nahrávka Héldera z pravého křídla propadla až ke zcela zapomenutému Maregovi a ten z deseti metrů chladnokrevně zavěsil k přední konstrukci, ale gól neplatil vinou předchozího faulu Héldera.

Domácí přeci jen přidali svůj druhý zásah ve 43. minutě. Hélder po přesném pasu na pravou stranu přelstil ofsajdovou past a zpětnou přihrávkou uvolnil Stephena Eustáquioa, jenž z dvanácti metrů usměrnil balón do protějšího spodního rohu. Porto se vrátilo zpět do hry o bodový zisk v sedmé nastavené minutě první půle. Jeden z domácích bránících hráčů totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Almeida nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Oliveira, stoprocentní možností nepohrdl a bez větších potíží napálil balón do prostoru tří tyčí mimo dosah bezmocného gólmana Jordiho. Paços si vzal zpět své dvoubrankové vedení po necelé odehrané hodině. Wilson Manafá zahrál jednoznačně rukou a o druhé penaltě v páteční předehrávce 6. kola nemohlo být pochyb. Balón si postavil Bruno Costa a parádně se trefil k levé tyči, Marchesín i přes vystižení směru neměl nárok.

V 63. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto po rohovém kopu. Eustáquio si zpracoval míč na prsa a razantně vypálil z dvanácti metrů, nicméně jeho pokus narazil jen do bližší spojnice. Hosté přeci jen ještě zabrali a čtvrthodiny před závěrečným hvizdem podruhé snížili zásluhou nekompromisní dělovky Otávia do bližšího horního růžku z hranice šestnáctky, poté se už však na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele