25. kolo
05.04.2021 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting dostal gól v závěru a s Moreirense pouze remizoval

Pátou remízu a pátou ztrátu v ligové sezóně zaznamenal Sporting v závěrečném utkání 25. kola portugalské Primeira Ligy na půdě Moreirense. Sporting po úvodní půli vedl a z gólu se radoval dokonce třikrát, po dvou správných zásazích videorozhodčího ale hájil pouze jednobrankový náskok, o který v poslední minutě standardní hrací doby přišel.

Rubén Amorim se nebál přetíženosti svých hráčů a poslal na hřiště všechny opory včetně těch, které plnily reprezentační povinnosti. V základní jedenáctce ani nechyběli čerství debutanti v národním týmu João Palhinha a Nuno Mendes, nastoupil také Pedro Porro, který se odbyl reprezentační premiéru v dresu Španělska.

Hosté se v úvodních minutách po reprezentační přestávce rozkoukávali a nebezpečné bylo Moreirense. V 9. minutě se na vydal na úprk nepozorné obraně Martins, ale brazilský útočník nedokázal své zakončení namířit mezi tři tyče.

Sporting se postupně dostal ke své hře, ale přes zodpovědnou obranu se nemohl dostat kombinací, a tak to zkusil vzduchem. Porro přesným centrem našel v pokutovém území Paulinha, jehož střelu hlavou Pasinato vyrazil, ale na dorážku byl už krátký - 0:1.

Velká zimní posila v poslední minutě úvodní půle přidala po samostatném úniku a nekompromisním zakončení druhý gól. Přihrávající Gonçalves ale vybíhal z ofsajdu a gól do šatny nebyl započítán do skóre.

Momentálně nejlepší ligový střelec Gonçalves neměl štěstí ani po změně stran, kdy gól po Feddalovu centru sám vstřelil. Do hry ale opět zasáhly moderní technologie, které přistihly dvaadvacetiletého záložníka ve dvoucentimetrovém ofsajdu, a tak sudí Pinheiro gól nemohl uznat.

Poslední doušek z kalichu hořkosti si hráči Sportingu nechali na úplný závěr utkání a opravdu nechutnal dobře. Feddal nedokázal ideálně odvrátit centr do pokutového území a míč se odrazil k Waltersonu Silvovi, který krásnou technickou střelou zpoza pokutového území nedal Adánovi šanci.

Sporting na překvapivou branku nedokázal zareagovat a popáté v sezóně remizoval. Na vedoucí pozici má devět kol před koncem osmibodový náskok na druhé Porto, jedenáctibodový na třetí Benficu a dvanáctibodový na čtvrtou Bragu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč nebyl u světových kanceláří, naši jedničku pochopitelně nevyjímaje tak dlouho vypsán tento zápas? Taky Porto-S.Clara a Benfika- Marítimo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele