16. kolo
01.02.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Fransérgio (© AFP)

Braga nadělila Moreirense na jeho hřišti čtyři góly a pojistila si čtvrté místo

Fotbalisté Bragy se po nevyrovnaných výkonech vrátili na vítěznou vlnu a zvítězili již ve třetím soutěžním utkání v řadě. Tentokrát na svěřence Carlose Carvalhala nestačilo Moreirense, které doma prohrálo jednoznačně 0:4. Arsenalistas se díky tříbodovému zisku bodově dotáhli na třetí Benficu.

Domácí celek v letošní sezóně podává velmi nevyrovnané výkony a již od úvodních minut šlo poznat, že osmý tým ligové tabulky nepřišel na hřiště v nejlepším rozpoložení. Už v první půlminutě rozvlnil síť za domácím brankářem Pasinatem po Galenově průnikové přihrávce Ricardo Horta, ale gól nakonec nebyl kvůli těsnému ofsajdu uznán.

Obrana Moreirense však byla na podmáčeném terénu v úvodu zápasů zcela bezradná a hosté se gólu dočkali hned o pět minut později. Ferraresi na pozici posledního dlouho čekal s rozehrávkou, o míč jej obral Fransérgio, a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení.

Trvalo to pouze deset minut a Braga trestala neorganizovanost domácí defenzivy podruhé. Na Esgaiův centr z pravého křídla si naskočil nikým nehlídaný Castro a prudkou hlavičkou překonal Pasinata - 0:2.

Gólové představení Arsenalistas pokračovalo i krátce po úvodní dvacetiminutovce. Hráči Moreirense nedokázali odkopnout po standardní situaci míč do bezpečné oblasti, čehož využil Silva, jenž se jako první dostal k odraženému míči a střelou do protipohybu brankáře zvýšil vedení Bragy na tři góly.

Bragu po většinu této sezóny trápí hlavně neproměňování šancí, Moreirense jim ovšem prací před bránou zakončování výrazně usnadňovalo. Po změně stran nevyšla Pasinatovi klička proti napadajícímu Ruizovi a málem z toho byl čtvrtý gól. Brazilský brankář však dokázal svou chybu napravit.

Moreirense párkrát zahrozilo po standardních situacích, ale čestný gól vstřelit nedokázalo. Nepovedlo se to ani Soaresovi, jehož dalekonosnou střelu krásným zákrokem zlikvidoval brankář Matheus. Po velké chybě se předvedl i na druhé straně Pasinato, který podobně kvalitně vyrazil střelu Galena z hranice velkého vápna.

Domácí svůj výkon v druhém dějství zlepšili, ale v závěru utkání ještě jednou inkasovali. Al Musratiho nadýchaného obloučku za obranu skvěle využil André Horta, který okamžitou ránou z voleje nedal brankáři žádnou šanci. Braga tak po prohře s Pacosem Ferreira vyhrála už druhé ligové utkání v řadě a bodově se dotáhla na třetí Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele