18. kolo
09.02.2021 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sporting znovu prokázal pevné nervy, Gil Vicente udolal až brankou v samém závěru

Sporting dále pokračuje ve své spanilé jízdě touto sezónou a tentokráte dokázal uspět na půdě zachraňujícího se Gil Vicente, i když jeho tříbodový zisk se v žádném případě nerodil lehce. V prvním poločase skončila jeho čtyřzápasová šňůra bez obdrženého gólu, navíc zhruba ještě deset minut před koncem prohrával. Nicméně pak ho spasil hned dvěma góly Sebastián Coates, který vítěznou trefu vsítil až v nastaveném čase.

Lisabonský celek si proto upevnil vedoucí postavení v portugalské nejvyšší soutěži s osmačtyřiceti body a před druhým Portem si momentálně vytvořil celkem slušný osmibodový náskok. Houževnatý klub z Barcelosu by si za své počínání určitě zasloužil nedocházet z trávníku s prázdnou, v tabulce mu patří čtrnáctá pozice se šestnácti body. Úvodní větší možnost úterního duelu se zrodila krátce po deseti odehraných minutách.

Dostal se do ní jasný favorit, když se po odvráceném rohovém kopu opřel do míče Matheus Nunes a brankář Denis vyrazil jeho tvrdou dělovku z hranice šestnáctky před sebe. Přesně v polovině úvodního dějství se domácí snažili zahrozit z rychlého protiútoku, avšak přízemní pokus Samuela Lina skončil o značný kus vedle pravé konstrukce. Gil Vicente si vytvořilo ještě větší příležitost ke skórování ve 26. minutě.

Z dvaadvaceti metrů se odhodlal ke střele Kanya Fujimoto a gólman Adán odvrátil balón ke zcela osamocenému Barayemu. Ten ale ve stoprocentní pozici trestuhodně selhal a svou dorážku poslal vedle vzdálenější tyče. Domácí tým se přeci jen dočkal překvapivé vedoucí trefy o deset minut později. Claude Gonçalves vymyslel parádní centr za obranu soupeře a našel zapomenutého Fujimota, jenž zblízka překonal bezmocného Adána.

Hosté po změně stran ožili a blízko k vyrovnání měli v 59. minutě, ale střídající Tiago Tomás pohrdl obrovskou šancí a ze dvou metrů nepochopitelně přestřelil domácí branku. Sporting se dočkal vyrovnání zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, jelikož Coates vystřihl parádní volej z hranice šestnáctky a trefil se přímo do pravého spodního rohu. V první minutě nastavení otočil vývoj právě zkušený uruguayský obránce, který po přímém volném kopu Pedra Porra zaskočil chybujícího Denise nenápadnou hlavičkou a se štěstím rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele