10. kolo
20.12.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Benfica nezaváhala ani s Gil Vicente a je stále druhá

Lisabonská Benfica se poslední dobou dostala do skvělé formy a nyní po úspěchu s Gil Vicente (2:0) neprohrála již podeváté za sebou, naposledy nestačila začátkem listopadu na konkurenční Bragu (2:3). Na ligové scéně zaznamenala třetí tříbodový zisk v řadě a nachází se na druhé pozici se čtyřiadvaceti body o dva body za městským rivalem Sportingem. Naopak celek z Barcelosu je až čtrnáctý s pouhým devíti body na kontě.

Domácí dlouho drželi s favoritem krok, jenže od konce úvodního dějství museli bojovat v deseti a po změně stran inkasovali hned dvakrát. První větší možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z otočky vystřelil Uruguayec Núñez, nicméně s jeho přízemním pokusem si poradil brankář Denis. Přesně v polovině první půle zahrozil Éverton, ale jeho razantní volej po centru z křídla famózně zneškodnil Denis.

Ve 38. minutě napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Gilberto a jeho tečovaný pokus vyškrábl domácí strážce fantastický jednoruč o decimetry nad horní tyčku. Gil Vicente mohlo z ničeho nic prorazit necelých pět minut před výměnou stran, avšak hlavička Vitora Carvalha proletěla o kousek vedle pravé tyče. Svěřenci trenéra Ricarda Soarese si podstatně zkomplikovali situaci v poslední minutě prvního poločasu.

Ygor Nogueira totiž ve výskoku udeřil loktem do hlavy Núñeze a rozhodčí Almeida ho po druhé žluté kartě nekompromisně vyloučil. Domácí se ani v deseti nesoustředili jen na bránění a v 54. minutě měli blízko ke své první překvapivé brance nedělního střetnutí, ovšem po rohovém kopu a prudké hlavičce Lucase Mineira reflexivně zasáhl gólman Vlachodimos a svůj výběr uchránil od pohromy.

Ihned na to spálil stejný hráč ještě větší možnost, když po dalším rohovém kopu hlavičkoval zblízka do břevna a poté vzápětí pálil jen do boční sítě Lourency. Hosté se přeci jen dostali do vedení po necelé hodině hry. Na hranici brankového území hlavičkoval Éverton a Rodrigão ve snaze odvrátit balón hlavou do bezpečí hodně smolně rozvlnil síť vlastní branky. V 65. minutě definitivně zlomil odpor protivníka aktivní Éverton, jelikož u zadní konstrukce snadno dopravil balón do prázdné branky po perfektním obloučku od Seferoviće.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele