22. kolo
06.03.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Porto potřetí v sezóně skolilo Gil Vicente a posunulo se v tabulce na druhé místo

Oba celky letos na sebe narazily už potřetí, z toho jednou v rámci lednového klání Taça de Portugal, a i na tenhle pokus se Portu podařilo vyhrát a zároveň neinkasovat jedinou branku. V Barcelosu proti Gil Vicente si tak napravilo reputaci po nedávné porážce s Bragou v Portugalském poháru a slušně se navnadilo před úterní Ligou mistrů na půdě Juventusu.

Hostům určitě hodně pomohl brzký přesný zásah ze 7. minuty utkání. Otávio z pravé strany poslal přihrávku do šestnáctky do nebezpečného prostoru, tam sice merunu nenamířili na bránu sbíhající si Nanu ani Diogo Leite, nicméně k dorážce se dostal Uribe, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí brankář Denis mohl na jeho dělovku stěží reagovat.

Svěřenci trenéra Ricarda Soarese se pokoušeli vyrovnat ve 20. minutě, z úctyhodné dálky napřáhl Lourency, gólman Marchesín ale balón bez obtíží zkrotil. O pár chvil později naopak mohlo svůj náskok navýšit Porto, jenže Corona střílel slabě před Denisem, a minutu na to ho nepřekonal ani z blízkosti Marega, jehož parádní přihrávkou do vápna uvolnil chytře Nanu.

Čtyři minuty před obrátkou musel Denis vytasit další ze svých povedených zákroků, hlavou se snažil prosadit opětovně Corona, a ve 45. minutě se po dlouhé nahrávce Maregy zprava činil Denis ještě jednou, jelikož na jeho bližší tyčku zakončoval Otávio. Gil Vicente se ozvalo znovu až v 59. minutě, Lucas Mineiro ovšem zpoza pokutového území nezacílil nejpřesněji.

Jinak však výběr kouče Sérgia Conceiçãa měl tohle utkání pevně pod vlastní kontrolou. A po hodině hry definitivně rozhodlo o svém vítězství, to když pumelice Sérgia Oliveiry zaplula nekompromisně do šibenice. V 90. minutě mohl ještě Evanilson přidat třetí gól Porta, protože se ale těsně předtím objevil jeho spoluhráč Díaz v ofsajdu, nebyla Brazilcova branka uznána.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele