34. kolo
19.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Boavista nakonec vyhrála v divokém utkání nad Gil Vicente a zajistila si záchranu

Celek z Porta měl pořádné nervy až do samotného konce, i přesto se však nakonec raduje z udržení prvoligové licence, neboť po nesmírně vypjatém průběhu zvítězil v Barcelosu nad místním Gil Vicente po výsledku 2:1 a tím zůstává mezi portugalskou elitou. Díky tomuto tříbodovému zisku poskočil dokonce na dvanáctou pozici se šestatřiceti body, domácí výběr obsadil konečné jedenácté místo s devětatřiceti body.

Domácí vstoupili do tohoto zápasu aktivněji a mnohem častěji se tlačili do zakončení, ovšem brankář Léo Jardim neměl příliš práce, jelikož Gil Vicente se nedařilo trefovat prostor tří tyčí. Nicméně mírný tlak přeci jen přinesl vedoucí branku ve 36. minutě, jelikož Devenish ve vlastní šestnáctce nešťastně podrazil unikajícího Samuela Lina. Právě tento brazilský útočník se postavil k pokutovému kopu a bez potíží ho proměnil střelou do levého spodního rohu.

Svěřenci trenéra Ricarda Soarese mohli navýšit náskok v poslední minutě úvodního dějství, ale nepříjemný skákavý projektil Léauteyho z osmnácti metrů odvrátil do strany pozorný Léo Jardim. Gil Vicente mělo navrch taktéž v úvodní pětiminutovce druhého poločasu. Nejprve se Samuel Lino snažil zakroutit balón ke vzdálenější konstrukci a Léo Jardim opět skvěle zasáhl, pak napřáhl z patnácti metrů Pedro Marques a orazítkoval levou tyč.

Následně hosté hráli s mnohem větším odhodláním a v 56. minutě nečekaně srovnali stav, přesnou mušku totiž měl sedmadvacetiletý gambijský útočník Yusupha Njie. Ten využil parádního centru z pravého křídla od Elise a zcela zapomenut před hranicí brankového území zavěsil hlavou přímou pod břevno mimo dosah gólmana Denise. Stejný hráč mohl dokonce otočit vývoj o jedenáct minut později, avšak tentokráte mířil jen do připravené náruče Denise.

V 71. minutě čelili hosté druhé penaltě v tomto střetnutí, neboť Rami poslal k zemi Pedra Marquese a rozhodčí Fábio Veríssimo byl neoblomný. Jenomže Samuel Lino tentokráte pohrdl obrovskou příležitostí a trefil pouze pravou konstrukci. V 80. minutě neudržel nervy na uzdě De Santis, jenž celý zápas strávil jen na lavičce, a Veríssimo ho vyloučil za nevybíravé poznámky na vlastní osobu.

Rozhodující okamžik se zrodil v 88. minutě. Rúben Fernandes podrazil Paulinha a Veríssimo v tuto chvíli přiřkl pokutový kop Boavistě. Chladnou hlavu zachoval hrdina tohoto středečního utkání Njie a i s pomocí levé tyče překonal marně se natahujícího Denise. V nastaveném čase ještě neudržel nervy na uzdě Lucas Mineiro, který si taktéž neodpustil "nevhodný" komentář vůči Veríssimovi a po červené kartě předčasně odešel do útrob stadionu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele