28. kolo
22.04.2021 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto si těsně, ale zaslouženě poradilo s výběrem z Guimaraese. O výhře rozhodl Marega

Porto sice dokázalo vsítit jen jednu branku, celkově však působilo v utkání daleko aktivnějším dojmem než Vitória de Guimaraes, a tak si konečnou výhru rozhodně zasloužilo. Na druhém místě v tabulce, zaručující přímou účast v Lize mistrů, tak neztratilo nic ze svého slušného náskoku. Jeho soupeř, usilující o postup do evropských pohárů, zůstal na své šesté příčce.

Domácí poprvé jaksi zahrozili v 8. minutě, po pravé straně podnikl výpad směrem vpřed krajní bek Nanu, dostal se i do zakončovací pozice, avšak zamířil pouze na tribuny za bránou. Ve 21. minutě se objevil ve velké tutovce Taremi, který vyzrál na nepovedenou past cílenou na ofsajd, dobře vyběhnuvšího gólmana Bruna Varelu ovšem následně z blízkosti nepřekonal.

Dvě minuty před obrátkou se pokoušel změnit dosavadní nerozhodný stav Marega, z voleje vyslal štiplavý pokus mezi tři tyče, ale pouze do míst, kde byl nachystaný Bruno Varela. Až po obrátce přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto klání. Corona ještě ve 48. minutě pálil do zámezí, jenže o pár chvil později už důrazný Marega zužitkoval přihrávku od Otávia.

Vachrlaté vedení se snažil v 56. minutě pojistit sám Otávio, z úhlu nicméně nepřelstil Bruna Varelu, v 68. minutě se podruhé na střeleckou listinu nezapsal Marega, jemuž neskočil na jednoduchou kličku Bruno Varela. Až v 73. minutě se osmělili vlastně vůbec poprvé hosté, Pepelu vyslal slušnou střelu z přímého kopu, každopádně u tyčky zasáhl brankář Marchesín.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele