21. kolo
27.02.2021 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Velký šlágr vítěze nepoznal, Porto hrálo se Sportingem bez branek

Zcela za očekáváním zůstal velký ligový šlágr mezi Portem a lisabonským Sportingem. Nad fotbalovou krásnou zvítězila taktická svázanost a souboj prvního s druhý skončil bez branek. Sporting si tak udržel před obhájci titulu desetibodový náskok.

Oba celky přistoupily k utkání od úvodní minuty zodpovědně a z přístupu všech hráčů šlo vycítit, že hlavně nechtějí udělat chybu. Ani jeden z týmů příliš nenapadal, a proto není divu, že první velká šance byla k vidění až ve 27. minutě. Na levém kraji hostující obrany propadl Mendes, a až ke střelecké pozici v pokutovém území se dostal bek Manafá, jehož prudkou střelu skvělým zákrokem vyrazil Adán.

Porto potřebovalo tříbodový zisk rozhodně více než jeho soupeř a v úvodní půli bylo aktivnějším týmem. Obrana Sportingu však potvrdila svou pověst nejlepší ligové defenzívy nedovolila nejlepšímu ligovému útoku mnoho šancí. V 34. minutě to ještě zkusil zpoza pokutového území Taremi, ale míč proletěl nad břevnem.

Bezbrankový stav nedonutil ani jednoho z trenérů ke změnám o poločasové pauze a oba celky vstoupily do druhého dějství i se stejnou taktikou, jakou předváděly v úvodní půli. Přesto se na první šanci druhého poločasu nečekalo ani dvě minuty. Mladé články obrany Sportingu Inácio s Porrem zaváhaly při rozehrávce, čehož využil rychlý Sanusi, jenž svou střelou donutil Adána k druhému klíčovému zákroku v zápase.

Porto se hnalo za vítězstvím usilovněji než v prvním poločase a v 57. minutě si vypracovalo největší šanci utkání. Otávio zamotal obranu hostů a našel přesným centrem na zadní tyči Coronu, který předložil míč na hranici malého vápna do stoprocentní šance Taremimu, íránský útočník ale kulatý nesmysl vůbec nedokázal trefit.

Sporting se útoku příliš nehnal, snažil se kontrolovat míč a výrazněji se do zakončení hnal hlavně, když vyrážel do otevřenější obrany domácích. V 73. minutě nastartoval své rychlé nohy střídající Nunes, který utekl obráncům a po samostatném úniku pálil těsně nad Marchesínovu bránu.

Vzápětí měl opět gól na kopačkách Taremi, ale nejlepší střelec Porta v sezóně nenazul správné kopačky. Manafá po dalším vydařeném ofenzivním výpadu po pravé straně hřiště předložil Taremimu míč do jasné šance, ale domácí útočník nezamířil mezi tři tyče.

Porto s přibývajícími minutami stupňovalo svůj tlak, ale Sporting o to zodpovědněji přistupoval ke svým defenzivním povinnostem. Kromě Taremiho zakončení nůžkami si tak již domácí žádnou větší šanci nevypracovali, se Sportingem se rozešli bez branek a na svého rivala nadále ztrácí deset bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele