32. kolo
10.05.2021 21:15 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Dva plus dva pro Taremiho, Porto doma snadno skolilo Farense

Porto si i přes absenci vykartovaného Sérgia Oliveiry bez větších problémů poradilo doma s Farense, jemuž bezpochyby hodně uškodilo vyloučení Bilela Aouacheriy ze 30. minuty, a pojistilo si své postavení na druhém místě tabulky. I v době, kdy jeho sok hrál ještě v plném počtu, inkasoval celkem třikrát, přičemž konečnou porážku pak jen zmírnil v závěru.

Domácí naposledy sehráli velmi náročné derby s Benficou, které bylo velmi důležité pro zachování odstupu od lisabonského protivníka, a finální remíza jim tento cíl zaručila. Až do posledních pasáží sezóny pouze nesmí svoje zápasy výrazně pokazit a kvalifikují se přímo do Ligy mistrů. K nějakému selhání určitě nedošlo v nynějším mači proti nováčkovi soutěže.

Dragoes zásadně pomohl brzký vstřelený gól už ze 6. minuty utkání. Bránící Licá nevědomky zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, bohužel pro něj si počínal proti fotbalovým pravidlům, a tak byla nařízena penalta. Taremi se jako exekutor nezmýlil, zvolil tvrdé zakončení, kterému mohl brankář Beto jen stěží čelit, ačkoli se mu podařilo vystihnout směr soupeřovy střely.

Další změna skóre přišla na řadu poměrně záhy, konkrétně o osm minut později. Taremi si tentokráte na své konto připsal asistenci, uvolnil svou přihrávkou dopředu Toniho Martíneze, jenž si na ni naběhl na hranici ofsajdu, a i když si Beto při likvidování této šance na míč sáhl, v cestě za brankovou čáru ho zkrátka nezastavil. A o šest minut později udeřilo Porto potřetí.

Opětovně byl zakladatelem celé akce Taremi, který na levé straně ve správnou chvíli posunul balón na Díaze, ten si ho v pokutovém území narovnal na svou pravačku a namířil ho ideálně ke vzdálenější tyčce. Hosté se poté smiřovali s ještě jednou ránou, do přestávky byl vyloučený Aouacheria, který sice zřejmě nechtěně, přece podrážkou kopačky trefil Wilsona Manafu.

Utkání se následně dohrávalo spíše z povinnosti. Svůj náskok portský výběr navýšil v 59. minutě, podruhé se na listinu šutérů zapsal Taremi, který pohotově zužitkoval kolmici od Otávia, a v 84. minutě se trefil i jeho spoluhráč João Mário na zadní tyč. Farense se podařilo snížit v 89. minutě, Licá využil nesprávného obranného zákroku vracejícího se Dioga Leiteho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele