16. kolo
01.02.2021 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto si na vlastním stadiónu poradilo s Rio Ave zůstává na druhém místě

FC Porto potvrdilo dobrou ligovou formu a na prázdném Estádio do Dragão porazilo trápící se Rio Ave pohodlně 2:0. "Draci" tímto vítězstvím natáhli svou sérii neporazitelnosti na deset utkání a dýchají na záda vedoucímu Sportingu.

Hned úvodní minuty ukázaly, jak odlišném rozpoložení jsou oba celky. Již ve 4. minutě měl Marega dostatek prostoru a času na pravém křídle, zatáhl míč do pokutového území a přesným centrem našel před prázdnou bránou volného Díaze. Kolumbijský křídelník si ovšem míč musel prvně zpracovat a jeho následné zakončení perfektně zneškodnil brankář Kieszek.

Hned o pět minut později zakončoval po protiútoku osamocen před brankářem Marega, ale míč netrefil ideálně a pálil vedle. Zcela sám za obránci střílel po necelé půlhodině hry také Díaz, ale vyběhnutý polský brankář jeho střelu zneškodnil.

Domácí měli výrazně víc ze hry, ale po úvodním tlaku se již tolik do šancí nedostávali a hlavně se jim nedařilo v zakončení. To potvrdil i v závěru první půle Taremi, který po Díazově sklepnutí neprostřelil ve stoprocentní příležitosti Kieszeka. Kolumbijský útočník ovšem číhal na odražený míč a ve skluzu jej dotlačil za brankovou čáru - 1:0.

Hosty gól do šatny nepoložil a naopak v úvodu druhého poločasu ukázali ofenzivní aktivitu. V 50. minutě pálil z hranice pokutového území nepřesně Gelson. O osm minut později pak po Ronanově sklepnutí málem poslal míč do vlastní sítě Mbemba.

Porto několikrát zaváhalo při rozehrávce a napadající Rio Ave se snažilo těchto zaváhání využít. V 74. minutě střílel po protiútoku z úhlu Gelson a brankář Marchesín musel proti jeho střele zasahovat.

Hned o několik vteřin později ale úřadoval útok na druhé straně. Taremi skvěle napadal a rychlým skluzem a kličkou překonal na pravém křídle bránícího Santose, načež zpětnou přihrávkou naservíroval míč Evanilsonovi, který trefil odkrytou bránu a navýšil vedení Porta.

Po druhé obdržené brance se již Rio Ave nevzchopilo a Porto dokráčel už k devátému vítězství z posledních deseti ligových utkání. V tabulce si svěřenci Sérgia Conceiçãa pohlídali druhé místo a na vedoucí Sporting ztrácí pouhé čtyři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele