23. kolo
14.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Pepe (© AFP)

Porto vydřelo tři body nad Pacosem de Ferreira, rozhodl Pepe

Malé derby z portského okresu dopadlo dle očekávání ve prospěch Porta, je ovšem potřeba říci, že proti klubu z Pacosu de Ferreira, který usiluje o účast v evropských pohárech pro příští sezónu, ho nečekala vůbec snadná pořízená. Až stoper Pepe utnul třináct minut před koncem průběžný nerozhodný stav, přičemž na jeho práci o chvilku později navázal i Sérgio Oliveira.

Už podzimní vzájemné ligové střetnutí obou celků bylo dost napínavé, v podstatě tato fakta potvrdilo i prosincové měření sil v rámci Ligového poháru. A zatímco v prvém případě se z finálního vítězství radovali Os Castores, v pohárovém klání uspěli svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa. Ti tentokráte svého soka skolili o dvě branky a dočasně se posunuli v tabulce na druhé místo.

Dragoes si vytvořili svou první možnost v 6. minutě, k hlavičce se dokázal prosadit Taremi, karetní hříšník z minulého souboje Ligy mistrů na půdě Juventusu, leč míč usměrnil pouze nad břevno brány gólmana Jordiho. V 10. minutě se tlačil k zakončení Marega i Corona, jenže ani jeden z nich na balón nedosáhl, a tak Jordi schoval před protivníky balón do své náruče.

Na hráčích Porta byla vidět únava z náročného prodloužení v Turíně, které rozhodně sebralo síly i po stránce psychické. První dějství už žádný další zajímavý moment nenabídlo, na ty další se muselo čekat až do druhého. Kompaktně působící výběr kouč Pepy přitom stále držel krok s portugalským gigantem hlavně zásluhou pozorné defenzivní činnosti.

V 53. minutě byl blízko vstřelenému gólu Mbemba, jehož centr, možná i střela, skončila na břevně, skóre se však poprvé změnilo z ničeho nic až v 77. minutě. Sérgio Oliveira rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, odkud hlavou zamířil ke vzdálenější tyči Pepe. A v 78. minutě následně neudržel dalekonosnou dělovku Sérgia Oliveiry ve svých rukavicích Jordi.

Všechny tři body tak nakonec přece jenom zůstaly favoritovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, noticiasaominuto.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele