3. kolo
03.10.2020 19:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Historický výsledek pro Marítimo! Venku zaskočilo obhájce titulu z Porta

Porto v úvodních dvou zápasech jasně naznačilo, že hodlá směřovat za obhajobou ligového prvenství, nicméně v kole s pořadovým číslem tři ho velmi nečekaně zastavilo Marítimo. Celek z Madeiry zatím za úspěchy táhne útočník Rodrigo Pinho, který už zaznamenal čtyři přesné zásahy, z toho dva nyní, a najednou se vyhoupl do samého čela tabulky střelců.

Domácí měli dle papírových předpokladů splnit roli favorita. Chyba lávky. Houževnatý soupeř vyloupil portugalskou metropoli a připsal si na své konto vážně velmi cenný skalp. Přitom hosté na Estádio do Dragao od roku 1978 zvítězili jen v roce 2015 v rámci Ligového poháru. V Primeira Lize měli tedy senzační výsledkovou premiéru po více jak 40 letech.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa nepředvedli ani zdaleka svůj optimální výkon. A jako by hráči Marítima vycítili, že jejich protivník nebude mít úplně nejlepší den. Už ve 12. minutě se podařilo rozvlnit síť na bližší tyčce Correovi, protože se ovšem nacházel, přesně řečeno, v devíticentimetrovém ofsajdu, muselo hostující mužstvo vážně pořádně zasmutnit.

Nicméně ve 24. minutě mohli mít příznivci klubu z Funchalu velké úsměvy na tváři. Cláudio Winck svým dlouhým pasem uvolnil ve středu hřiště nabíhajícího si Rodriga Pinha, který si míč zasekl na svou levačku a poté zamířil pohotově po zemi ke vzdálenější tyčce. Portu se podařilo do přestávky vyrovnat stav, rohový kop Alexe Tellese zužitkoval hlavou Pepe.

Jenže vstup do druhé půle se vydařil lépe týmu vedeném koučem Litem Vidigalem, který se v 52. minutě opětovně ujal vedení. Correa ještě z přímého kopu napálil ve zdi stojícího soupeře Maregu, k dorážce se bleskově propracoval Getterson, ten měl ale také smůlu v koncovce, jelikož trefil břevno. Avšak doklepávající Rodrigo Pinho už přece skóroval.

Dragoes se marně snažili najít nějakou odpověď na druhý inkasovaný gól. V 83. minutě sice mohl zacílit Marega, jenže z blízkosti napálil jen připraveného brankáře Abedzadeha. Jen o pár chvil později napřáhl ze střední vzdálenosti Otávio, Abedzadeh se však stačil přemístit ke své tyčce a vyrazit balón, mířící do dolního rohu brány, do bezpečných vod v zámezí.

Závěr zápasu byl pak hodně hektický. Alex Telles nejprve neproměnil penaltu, nařízenou za faul bránícího Jeana vůči Maregovi, protože mu jí perfektně polapil Abedzadeh. A naopak hosté ve čtvrté minutě nastavení využili brejk díky tvrdému zakončení Nanua. Porto stačilo ještě aspoň zmírnit porážku, to když Otáviův tečovaný pokus nakonec zaplul do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kammil1203

První 2 zápasy vyšly Portu náramně, ale včera večer se jasně ukázalo, že na Porto se bude pro body jezdit mnohem častěji, než bylo zvykem v minulých letech. Podle mne je portugalská liga hodně přeceňována, Porto a ani Benfica nemůžou konkurovat věhlasnějším klubům v Evropě. Už v prvním zápase v LM s Manchesteru City se ukáže, jak na tom Porto opravdu je. MC nezačal letošní sezónu dobře, ale přesto si myslím, že na Porto by to mohlo stačit. Pokud MC nepostihne velká marodka, tak by mělo být Porto hratelný soupeř. Sice má MC na marodce Aguera a Gabriela Jesuse, ale proti Portu by to neměl být zas tak fatální problém.

Reagovat
Han střelil první

kvalita ligy šla v poslední letech dolů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele