34. kolo
19.05.2021 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto se se sezónou rozloučilo vítězně, doma hladce porazilo Belenenses

Porto završilo své působení v letošním ročníku jednoznačným vítězstvím nad Belenenses, které ještě živilo jakousi teoretickou naději na urvání příček znamenající postup do pohárové Evropy, muselo by nicméně bezpodmínečně zvítězit. K tomuto cíli přitom mělo vážně hodně daleko, dohromady totiž čtyřikrát inkasovalo, celou sezónu však jinak zvládlo velmi slušně.

Dragoes určitě své fanoušky nemohli zklamat svým působením v Lize mistrů, ale na domácí scéně se bezpochyby neprezentovali v tom nejlepším světle. Suma sumárum urvali pouze jednu jedinou cennou trofej, a to Portugalský superpohár, Taca de Portugal ani Taca da Liga jim však nevyšla podle představ a především pak v Primeira Lize neobhájili ligové prvenství.

Těšit je alespoň může skutečnost přímého postupu do hlavní fáze milionářské soutěže, jelikož nově pozice vicemistra právě tuhle výsadu zajišťovala. Je nicméně otázkou, zda se v ní budou pokoušet o solidní úspěchy tak, jako tomu bylo letos, pod vedením kouče Sérgia Conceicaa, o jehož odchodu z klubu během léta se spekuluje. Zájem prý projevuje například římské Lazio.

Pro hosty byla klíčová především záchrana a tuhle hádanku vyřešili s předstihem, čili závěr tohoto ročníku je zastihl v poklidné atmosféře. V uplynulých týdnech vykazovali poměrně solidní formu, v posledních osmi zápasech prohráli dvakrát, bod přitom uhráli na půdách Bragy či mistrovského Sportingu, v Portu věřili v podobný zdar, jenomže ten se nedostavil.

Porto mělo tohle utkání pevně ve své režii. Ve 14. minutě vyrobil obrovskou hrubici bránící Silvestre Varela, jemuž míč sebral opravdu snadno Otávio, tomu poté stačilo přihrát merunu před bránu na volného Taremiho, jenž měl lehkou práci při skórování. Ve 28. minutě náskok domácích navýšil Grujič, který zužitkoval pohotově zpětnou přihrávku zprava od Joaa Mária.

Ve druhém poločase svěřenci trenéra Petita museli skousávat ještě dvě obdržené branky. O tu v pořadí třetí v rámci tohoto duelu se postaral Toni Martínez, asistoval mu Taremi, a následný pokus zapadl za záda marně vybíhajícího brankáře Kricjuka. V 81. minutě se ještě na listinu střelců zapsal Diogo Leite, který hlavou využil centr ze standardní situace od Fábia Vieiry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,82-4,9 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele