9. kolo
05.12.2020 21:30 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Porto nakonec udolalo bojovnou Tondelu a posunulo se na třetí místo

Velice zajímavý zápas byl k vidění v Portu, kde se domácí výběr hodně natrápil proti Tondele a až do samotného konce se strachoval o tříbodový zisk. Po brzkém vedení celkem záhy prohrával, ovšem pak krátce po změně stran vedl o dvě trefy. Houževnatí hosté ale snížili a poté se snažili srovnat krok, soupeř navíc v samém závěru dohrával o deseti. "Draci" poskočili v tabulce na třetí místo s devatenácti body, hosté jsou až na šestnácté barážové příčce s osmi body.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa momentálně čelí velmi náročnému programu, ve čtvrtek je ještě čeká zápas Ligy mistrů na půdě řeckého Olympiakosu. Nyní vstoupili do sobotního střetnutí naprosto skvěle, jelikož po rychlé akci na pravém křídle posunul rozběhnutý Otávio míč zcela osamocenému Zaiduovi Sanusimu, který z osmi metrů snadno propálil brankáře Mbayeho.

Ihned na to selhal ve velké příležitosti pozdější hrdina Moussa Marega, jenž z mírného úhlu pálil do poloprázdné branky a vzdálenější konstrukci minul o několik decimetrů. Tondela z ničeho nic srovnala krok přesně po dvaceti odehraných minutách. Při rychlém protiútoku si Mario González elegantně vyměnil balón s Rafaelem Barbosou a svůj dlouhý samostatný únik zakončil s grácií, střelu z hranice šestnáctky usměrnil k pravé tyči - 1:1.

Hosté naprosto šokovali svého rivala ve 33. minutě, to totiž otočil vývoj Barbosa. Křižná přihrávka Martíneze napříč pokutovým územím propadla právě až k Barbosovi a ten okamžitě vystřelil. Gólman Marchesín sice ještě dokázal na poslední chvíli zasáhnout, jenže následně si nešťastně srazil míč do vlastní branky. Vedení Tondely nevydrželo příliš dlouho, za další tři minuty vrátil Porto do hry o tříbodový zisk již zmiňovaný Marega.

Devětadvacetiletý reprezentant Mali se po odvráceném rohovém kopu dostal k odraženému balónu a sám před Mbayem nezaváhal, když ho pokořil chytrým dloubáčkem. Domácí úchvatně vstoupili i do druhého poločasu a během jedenácti minut zaznamenali dvě důležité branky. Nejprve jim vrátil vedení Marega, ten po nádherné kombinaci svých spoluhráčů a finální pobídce od Otávia zblízka překonal bezmocného Mbayeho.

V 56. minutě skóroval Mehdi Taremi, osmadvacetiletý íránský kanonýr převzal vynikající oblouček od Mateuse Uribeho a zela zapomenut před hranicí brankového území chladnokrevně zavěsil pod břevno - 4:2. Pak se zdálo, že si Porto dostatečný náskok pohlídá, nicméně Tondela ještě jednou překvapila. V 73. minutě měl podruhé v tomto střetnutí přesnou mušku González.

Prudký centr z levé strany vymyslel Pedro Augusto a González z deseti metrů hlavičkoval k bližší tyči, Marchesín neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. S přibývajícím časem začaly planout na obou stranách emoce a ve druhé minutě nastavení předčasně opustil trávník Uribe, neboť u pomezní čáry zahrál rukou ve slibně se rozvíjející akci a rozhodčí Martins ho po druhé žluté kartě vyloučil. Tento moment už však neměl na výsledek žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele