25. kolo
03.04.2021 21:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Santa Clara statečně vzdorovala, Porto zachránil až v nastavení Toni Martínez

Středeční generálka na čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea vyšla Portu výsledkově dobře. Po herní stránce by se však mělo přece jenom výrazněji zlepšit, aby mohlo pomýšlet na úspěch. Santa Clara na jeho půdě podala srdnatý výkon, tři body přitom na stranu portského výběru přisoudil až Toni Martínez, který byl do té doby na hřišti od svého střídání sotva pár minut.

Hosté vzkázali portugalskému gigantovi, že žádná lehká pořízená ho nečeká, už od úvodních chvil. A dokonce se v 8. minutě Carlosovi podařilo rozvlnit síť, jenomže po sklepnutí míče od spoluhráče Villanuevy se ocitl v ofsajdu, a tak jeho gól nebyl uznán. Ve 14. minutě poprvé zahrozilo též Porto, Sérgio Oliveira každopádně gólmana Marca Pereiru z dálky nepřekvapil.

Ve 26. minutě musel do akce domácí brankář Marchesín, na zadní tyči se totiž zjevil ve slušné možnosti Nené, z blízkosti ovšem na svého protivníka nevyzrál. A ve 39. minutě malátného soupeře chtěl dorazit Mansur, velká škoda pro něj, že svou hlavičku nasměroval jen do míst, kde stál připravený Marchesín. Až teprve druhý poločas nakonec nabídl všechno podstatné.

Dragoes přitom do něj vstoupili parádně. Už ve 49. minutě zahrávali penaltu, kterou si vynutil svým únikem do pokutového území Taremi, kde ho rukama podrazil Marco Pereira, exekuce se chopil Sérgio Oliveira, který s přehledem zacílil. Avšak v 56. minutě měli ve finále i hosté k dispozici penaltu, nešikovně si totiž ve vlastním vápně počínal Diogo Leite vůči Lincolnovi.

A o vyrovnání se postaral Carlos, jenž z bílého puntíku nedal Marchesínovi žádnou šanci na to, aby zareagoval. Domácí se snažili o zpětvzetí svého vedení v 70. minutě, nicméně pokus Fábia Vieiry zablokoval na poslední dobrou Mansur, až si nakonec vzal poslední slovo v páté minutě nastavení Toni Martínez, který zdárně zužitkoval hlavou přesný pas zleva od Corony.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele